TBMM Başkanvekili Hamzaçebi: Kapsamlı bir eğitim reformuna ihtiyaç var


Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili Akif Hamzaçebi, bazı sendika yöneticilerini Meclis Genel Sekreterlik Toplantı Salonu'nda kabul etti. Atanmayan öğretmenler ve özlük hakların iyileştirilmesine yönelik toplanan imzalar, Hamzaçebi'ye teslim edildi. Eğitim-İş Sendikası temsilcisi, atanamayan 400 bin civarında öğretmen olduğunu ve bunlara kadro açılabileceğine dikkat çekti.

TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, 100 bin imzanın olduğu klasörü aldığını söyledi. Bunun Meclise büyük sorumluluk yüklediğini vurgulayan Hamzaçebi, "Kamuoyuna mesaj verme amaçlı bir tören değildir. Türkiye'nin kapsamlı bir eğitim reformuna ihtayaç vardır. Türkiye bunu yapmadan gelişmiş ülkeler arasındaki mesafeyi asla kapatamaz. Eğitime ne kadar kaynak ayrılırsa; o ülkenin rekabet gücü artar, demokrasisi gelişir, temel hak ve özgürlükleri gelişir." diye konuştu.

Hükümete de seslenen Hamzaçebi, öğretmenlerin bu sesine kulak verilmesi gerektiğini ifade ederek 3000 olan ek göstergenin 3 bin 600'e çıkarılması için suratle bir düzenleme yapılabileceğini belirtti. CİHAN
<< Önceki Haber TBMM Başkanvekili Hamzaçebi: Kapsamlı bir eğitim reformuna... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER