ESOGÜ'de iki öğrenciye okuldan uzaklaştırma cezası


Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde (ESOGÜ) 2 öğrenciye, her hangi bir delil gösterilmeden üçer hafta okuldan uzaklaştırma cezası verildiği belirtildi. Haklarında 'Yüksek öğretim personeline hakaret etmek' gerekçesiyle soruşturma açıldığı belirtilen 2 öğrenciye, daha sonra soruşturmanın açılma gerekçesinden farklı olarak 'Yüksek öğretim personeline darp etmekten' ceza verildiği ileri sürüldü.

Eskişehir Öğrenci Kollektifleri Grubunun resmi sitesinde yapılan açıklamada, Osmangazi Üniversitesi'nde eğitim gören 2 öğrenci hakkında, bir eylem sırasında, 'Yüksek öğretim personeline hakaret etmek' suçlamasıyla üniversite yönetimince soruşturma açıldı. Ardından söz konusu iki öğrenci için tarih verilip yetkililer önünde savunma vermeleri istendi. Ancak, iki üniversitelinin savunmaları vereceği gün ilginç bir gelişme yaşandı. İddiaya göre, savunma verileceği gün delilleri isteyen üniversiteliler, yetkililerden 'elimizde herhangi bir delil yok' cevabıyla karşılaştı. Ardından iki öğrenci ilgili merciye savunmalarını yazılı olarak verdi. Verilen yazılı savunmanın ardından sonuçlanan soruşturmada ilginç bir gelişme yaşandığı kaydedildi. Sonuçlanan soruşturmanın açılma gerekçesi olan 'Yüksek öğretim personeline hakaret etmek' yerine farklı bir gerekçeyle, yani 'Yüksek öğretim personeline darp etmek' suçundan iki öğrenciye okuldan uzaklaştırma cezası verildiği belirtildi.

Buna göre, üniversiteden yapılan açıklamada, söz konusu iki öğrenciye, ESOGÜ Yönetim Kurulu'nun 01/05 kararı ile disiplin yönetmeliğinin 7/C maddesi gereğince 2015/2016 bahar yarıyıl haftası sonrasında üç hafta uzaklaştırma cezası verildiği kaydedildi.
CİHAN
<< Önceki Haber ESOGÜ'de iki öğrenciye okuldan uzaklaştırma cezası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER