TBMM'de kayıt yaptıran CHP'li Sarıhan: Bunlar benim şekerlerimdir


1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından, 26. dönemde görev yapacak milletvekillerinin TBMM'de kayıt işlemleri devam ediyor.

Meclis Şeref Holü'nde kurulan masalarda kaydını yapan CHP Ankara Milletvekili Şenal Saruhan gazetecilere; eşi Zeki Sarıhan tarafından yazılan 'Kurtuluş Savaşı Kadınları' adlı kitabı "Bunlar benim şekerlerimdir" diyerek hediye etti.

CHP'deki kurultay çalışmalarına ilişkin bir soruya Saruhan, CHP'nin bu seçimlerde başarısız olduğu yorumlarına katılmadığını ifade etti. Yaşanılan olağanüstü süreç içinde Türkiye'nin olağanüstü koşullar yaşadığını dile getiren Saruhan, AK Parti'nin kendi gücünü artırabilmek için tüm yolları denediğini vurguladı. Bu sonucun bu ortamla çok bağlantılı olduğunu anlatan Saruhan, CHP'nin oy kaybetmemiş olması, vekil sayısını artırmış olmasının çok yüksek başarı olmasa dahi olumlu bir durum olduğunu kaydetti.

Şimdi 7 Haziran seçimleri sonuçları neyse oradan bıraktıkları yerden başlayacaklarını belirten Saruhan, hukuki olarak AK Parti'ye karşı direneceklerinin altını çizdi. Enerjiyi parti içine vermenin gerçekten doğru olmadığı inancında olduğunu ifade eden Saruhan, bunu bütün arkadaşlarının takdir edeceğine inandığını söyledi. Bazı taleplerin olduğunu ve bunun da demokratik olduğunu dile getiren Saruhan, bu hakları kullanmalarının da onların kendi takdirleri olduğunu belirtti.

Milletvekillerinin yöresel tatlarla geldiğini hatırlatan Saruhan, kendisinin de çok daha tatlı olan kitapla geldiğini söyledi. Kadınların çok fazla şiddet kurbanı olduğu bugünlerde kadınların Kurtuluş Savaşı'ndan feyz alarak direneceği inancında olduğunu vurgulayan Saruhan, kendisinin de o kadınlardan biri olduğunu kaydetti. CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER