Tekin: Sağlıklı sonuç çıkmazsa Davutoğlu, Salı günü görevi iade etmeli

Tekin: Sağlıklı sonuç çıkmazsa Davutoğlu, Salı günü görevi iade etmeli

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Gürsel Tekin, AK Parti ve CHP arasında yürütülen koalisyon görüşmelerine değinerek, sağlıklı bir sonuç çıkmaması halinde Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun görevi iade etmesi ve Cumhurbaşkanının Kemal Kılıçdaroğlu'nu görevlendirmesi gerektiğini söyledi.

CHP Eyüp İlçe Başkanlığı hizmet binası açılış töreninde konuşan Gürsel Tekin, olası bir AK Parti CHP koalisyonun kendilerine maliyetinin ne olacağının bilincinde olduklarını belirterek, Türkiye'nin bedel ödememesi adına CHP olarak bedel ödemeye hazır olduklarını söyledi. Sorunları olmadığı halde Almanya'nın büyük almanya hayalleri adına Merkel'in koalisyona evet dediğini aktaran Tekin, CHP'nin Türkiye'nin çıkarları için, elini, kolunu, gövdesini taşın altına koymaya hazır olduğunu söyledi. Tekin; "Biz, bu koalisyonun bize maliyetinin ne olacağını biliyoruz ama hiç önemli değil. Bizim için önemli olan Türkiye'ye herhangi bir maliyetin ödetilmemesidir. Bizim birinci önceliğimiz ülkemizdir, Türkiyemizdir, sonra tabi ki Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Ama görüyorum ki, bizim karşımızda birinci parti olan AKP; birinci önceliğini Türkiye değil, birinci önceliğini bir grubun, bir ekibin çıkarlarına havale etmiş. Yarın, seçim olduğunda, şunu çok net olarak söylüyorum, sürekli sahada olan bir kardeşiniz olarak söylüyorum, bu seçimde en çok oyunu arttıracak parti, Cumhuriyet Halk Partisi'dir, en çok oyunu düşürecek parti de AKP'dir bunu herkes bilsin. Hodri meydan diyoruz madem ki yoksanız hadi bakalım seçimde el mi yaman bey mi yaman göreceğiz. Örgütlerimiz, genel merkezimiz, biz seçime de hazırız. Seçimin ülkeye maliyetini biraz önce anlattım. Sadece seçim harcamasının maliyeti 1 Milyar dolardır. 1 Milyar doları ne adına harcayacaksınız? Bir siyasi parti 10 vekil daha çıkarabilir mi, çıkaramaz mı? uğraşı için vereceksiniz. Emekli amcalarımız ne olacak, emekli ablalarımız ne olacak?, işçimiz ne olacak?" şeklinde konuştu.

Pazartesi günü koalisyon görüşmeleriyle ilgili sağlıklı bir sonuç çıkmasını umud ettiğini kaydeden Tekin, "Sağlıklı sonuç çıkmazsa Sayın Davutoğlu, hemen Salı günü sabah erkenden görevi iade etmeli. Cumhurbaşkanı görevi Sayın Kılıçdaroğlu'na vermeli. Umud ediyoruz ki Sayın Kılıçdaroğlu'nun deneyimi, devlet tecrübesi, bilgi birikimi önümüzdeki 10 gün içerisinde bir hükümet çıkarmaya yetecektir." dedi.

Tekin'in konuşmasının ardından CHP genel başkan yardımcıları Sezgin Tanrıkulu, Enis Berberoğlu, milletvekilleri Barış Yarkadaş ve Didem Engin kürsüde birlikte poz verdi. Binanın yapımında emeği geçen Emel Bilenoğlu'na plaketi Engin tarafından takdim edildi. Ardından ilçe binasının açılış kurdelası kesildi. CİHAN
<< Önceki Haber Tekin: Sağlıklı sonuç çıkmazsa Davutoğlu, Salı günü... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER