Teknik Elemanlar Derneği'nden Ömer Dinçer'e tepki


Milli Eğitim eski Bakanı Ömer Dinçer'in "Türkiye'de Değişim Yapmak Neden Bu Kadar Zor" isimli kitabında, darbe zemini oluşturulmak için kurulan sivil toplum kuruluşları arasında derneklerine yer vermesine TEKDER (Teknik Elemanlar Derneği) tepki gösterdi.

TEKDER'den yapılan yazılı açıklamada şunlara yer verildi; "Sayın Prof. Dr. Ömer Dinçer Bey'in Dikkatine; kitabınızın 59. sayfasında darbe zemini oluşturulmasında açık kapı bırakılması amacıyla pek çok örgüt kurulduğunu, çok yönlü olarak kurulan bu örgütlerin sivil toplum örtüsü içinde harekete geçirilmesinin planlandığını belirterek kurdurulan örgütlerden birisinin de TEKDER (Teknik Elemanlar Derneği) olduğunu belirtmişsiniz.

"Prof. Dr. Necmettin ERBAKAN önderliğinde 1987 yılında kurulan derneğimiz, ülkemizdeki tüm teknik elemanları bir çatı altında toplamayı amaçlayan bir sivil toplum örgütüdür. TEKDER kamu kuruluşlarında, özel kuruluşlarda veya serbest olarak mimar, mühendis, teknisyen ve tekniker sıfatıyla çalışan, mesleki değerlerini önemseyen, milli ve manevi değerlere sahip kişileri bir araya getirerek, aralarında sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak, mesleki bilgi, görgü ve kültürlerini artırmak, ülkelerine mesleklerindeki başarılarıyla yararlı olan insanlar yetiştirmek amacıyla faaliyetlerini düzenleyen ve yürüten bir dernektir. Genel merkezi Ankara'da bulunan Teknik Elemanlar Derneği'nin Türkiye genelinde 30 ilde şubesi, 40.000 kayıtlı üyesi bulunmaktadır."

Sizin de yakından tanıyor olduğunu umduğumuz derneğimizin kitabınızda isminin misyon olarak taban tabana zıt olan kimi STK'larla birlikte geçmesi bizi oldukça üzmüştür. Sehven yapılan bir hata olduğunu düşünerek bu hatanızı tekzip etmenizi ve yeni baskılarda düzeltmenizi, düzelttiğiniz yeni baskıların ön sözünde de yaptığınız bu hatanın düzeltildiğini belirtmenizi rica ederiz.

Aksi takdirde temsil ettiğimiz üyelerimizin, atılan bu iftiradan dolayı incinen onur ve haysiyetlerinin korunması adına, hukuki her türlü platformda hakkımızı arayacağımızı tarafınıza ve kamuoyuna saygıyla bildiririz."
CİHAN
<< Önceki Haber Teknik Elemanlar Derneği'nden Ömer Dinçer'e tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER