4G geliyor!

Bakan Yıldırım, Türkiye'nin 4G'ye geçişi için tarih verdi

4G geliyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Binali Yıldırım, internette 4G'ye geçişin yakın bir süre içerisinde gerçekleşeceğini söyledi. Yıldırım, "Yılları konuşmuyorum. Yakın bir vadede 4G'ye geçiş yapacağız. Süreci başlatmamız aylar mesafesinde." dedi.

Bakan Binali Yıldırım, Turkcell genel merkezinde düzenlenen Geleceğe Yazanlar Projesi'nin tanıtım toplantısına katıldı. Programa, Yıldırım'ın yanı sıra Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı (BTK) Tayfun Acarer, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Turkcell çalışanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Programda konuşan Bakan Yıldırım, Türkiye'nin teknoloji alanında 4G'ye geçişinin kısa bir süre sonra gerçekleşeceğini söyledi. Yıldırım, "3G'yi de çok bekliyordunuz ne oldu? 2008'e geldiğinde 3G abone sayısı dünyada 100 milyonu bulmadı. Onu da Japonya 60 milyonu bedava verdi. 'Ya millet uçtu aya gitti bizim bakan hala 3G'ye bir şey yapmıyor' dediler. Bir teknoloji başlıyor ve bunun da bir gelişme süresi var. Bir parabol gibi yükseliyor ve zirveye ulaşıyor sonra düşüyor. Biz de o zirveye yakın bir yerde verdik. Biz hepsinden daha verimli kullandık. Hem teknolojiye daha ucuza sahip olduk hem de kısa sürede yaygınlaştırdık. 4G'de de politika bu. Yılları konuşmuyorum. Yakın bir vadede 4G'ye geçiş yapacağız. Süreci başlatmamız aylar mesafesinde." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER