Hack savaşında gelinen son nokta akıllara zarar

Türkiye’nin de dahil olduğu 9 ülkenin yürüttüğü F-35 savaş uçağına ait bilgiler, Danimarkalı firmalardan çalındı.

Hack savaşında gelinen son nokta akıllara zarar

Aralarında Türkiye’nin de olduğu 9 ülkenin yürüttüğü F-35 savaş uçağına ait bilgiler, Danimarkalı firmalardan çalındı. Çin’den geldiği tahmin edilen siber hırsızlıkta “elit hacker”ların görev yaptığı bildirildi. ABD ön­cü­lü­ğün­de yü­rü­tü­len F-35 pro­je­sin­de yer alan Da­ni­mar­ka­lı iş ortaklarının, uzun sü­re tek­no­lo­ji ca­sus­lu­ğu­na ma­ruz kal­dı­ğı, ca­sus­lu­ğun Çin ile bağ­lan­tı­lı ol­du­ğu ile­ri sü­rül­dü.
 
4 YIL BOYUNCA BİL­Gİ­LE­Rİ ÇAL­MIŞ­LAR
 
Da­ni­mar­ka dev­let te­le­viz­yo­nu DR'nin ha­be­ri­ne gö­re As­ke­ri İs­tih­ba­rat Ser­vi­si Si­ber Gü­ven­lik Mer­ke­zi, Da­ni­mar­ka­lı en az 5 si­lah sa­na­yi­si üre­ti­ci­si­nin 2008-2012 yıl­la­rı ara­sın­da elit hac­ker­la­rın si­ber sız­ma­la­rı­na ma­ruz kal­dı.
 
EN KRİTİK BİLGİLERE ULAŞTILAR
 
Bugün'ün haberine göre; sal­dı­rı mağ­du­ru fir­ma­la­rın ba­şın­da ül­ke­nin en bü­yük si­lah üre­ti­ci­si Ter­ma ge­li­yor. ABD'nin ya­nın­da İn­gil­te­re, İtal­ya, Hol­lan­da, Tür­ki­ye, Avustral­ya, Ka­na­da, Da­ni­mar­ka ve Nor­veç'in or­tak­la­rı ara­sın­da bu­lun­du­ğu F-35 Müş­te­rek Ta­ar­ruz Uça­ğı Pro­je­si için ça­lı­şan Ter­ma firmasının, F-35'in uçak ra­da­rı elek­tro­nik ak­sam­la­rı, ma­ki­ne­li tü­fek ta­şı­yı­cı­sı, yük­sek tek­no­lo­ji uçak is­ke­le­ti pa­ne­li gi­bi par­ça­la­rı te­da­rik et­ti­ği bil­di­ril­di. Konunun üretici ABD’ye bildirildiği açıklandı.

ÇALDIKLARI BİLGİLERLE UÇAK YAPTILAR

Çin ma­yıs ayın­da bir­çok özel­li­ği F35’e ben­ze­yen J20 sa­vaş uça­ğı­nın ta­nı­tı­mı­nı yap­mış, as­ke­ri uz­man­lar iki uçak ara­sın­da­ki ben­zer­lik­le­re dik­kat çek­miş­ti. Da­ni­mar­ka­’da­ki olay­dan son­ra Çi­n’­in tak­lit uça­ğı­nın ar­ka­sın­da­ki sor per­de­si de ara­lan­mış ol­du.

“AKASINDA ÇİN ORDUSU VAR”

Si­ber Gü­ven­lik Mer­ke­zi Baş­ka­nı Lund Sö­ren­sen, sal­dı­rı­nın çok plan­lı ve uzun sü­re­li yü­rü­tül­dü­ğü­nü açık­la­dı. Sız­ma­nın 2012’de be­lir­len­di­ği­ni be­lir­ten Sö­ren­sen, fir­ma­la­rın ge­rek­li ön­lem­le­ri al­ma­sı için uya­rıl­dı­ğı­nı söy­le­di. Sal­dı­rı­nın izi­ni ta­kip eden uz­man­lar, sız­ma gi­ri­şi­mi­nin Çin Ge­nel­kur­ma­yı ile iliş­ki­li ol­du­ğu id­di­ası üze­rin­de odak­lan­dı.
<< Önceki Haber Hack savaşında gelinen son nokta akıllara zarar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER