İşte dünyanın en ilginç otomobili

Motosiklet motoruyla, 2 silindirle saatte tam 270 kilometre sürate ulaşabiliyor...

İşte dünyanın en ilginç otomobili

VW, tasarruflu XL1’i sporcuya çevirdi. XL Sport isimli yeni versiyonda motosiklet motoru kullanılırken, araç saatte 270 kilometre sürate ulaşabiliyor.

Alman otomotiv devi Volkswagen (VW), Paris Otomobil Fuarı’nda çok özel bir modelini tanıttı. Yeni Passat’la birlikte 4 dünya prömiyeri yapan markanın kuşkusuz en dikkat çekici aracı olan XL Sport konsepti, markanın en tasarruflu aracının üzerine inşa edilmiş.
 
Yakıt tasarrufu anlamında dünyanın en verimli otomobili olarak gösterilen XL1’i (ortalama tüketimi 1 litre) baz alan marka, model isminden 1 rakamını çıkararak yerine Sport’u ekledi. 
 
Markanın tasarım ekibinin ortaya çıkardığı araç, dünyanın en ilginç otomobillerinden biri. Performansı hakkında fazlasıyla bilgi veren konsept, VW’nin ilk nesil Beetle’dan sonra pek de denemediği arkadan motorlu bir yapıya sahip.
 
KARBON VE MAGNEZYUM KULLANILMIŞ

4.3 metrelik uzunluğu, 1.85 metrelik genişliği ve 1.15 metrelik yüksekliğiyle XL1’den oldukça iri olan sporcu versiyon, büyüyen boyutlara rağmen hafif kalabilmesi için karbon ve magnezyum tasarım teknolojileriyle şekillendirilmiş. Aracın kapıları yukarı ve ileriye doğru açılarak adeta şov yapıyor. 

DÜNYANIN EN GÜÇLÜSÜ

Araçta, İtalyan motosiklet devi Ducati’nin 1199 Superleggera modelinde görev yapan motor kullanılıyor. Dünyanın en güçlü 2 silindirli motosiklet motoru olan 1.2 litrelik V2, 200 beygir güç ve 134 nm tork üretiyor. Gücünü arka arksa ileten motor, tam 11 bin devir çevirebiliyor.
 
SADECE 890 KİLOGRAM

Araçta yapılan hafifletme çalışmaları sonucunda ağırlık 890 kilogramda tutulabilmiş. Alman üretici, Ducati motorunu 7 ileri çift kavramalı otomatik şanzıman DSG ile kombine etmiş. 0-100 km/s ivmelenmesini 5.7 saniyede tamamlayan araç, saatte 270 kilometrelik son süratiyle de dikkat çekiyor.

FREN SİSTEMİ SERAMİK

VW’nin sadece 250 adetlik üretimle sınırlandırdığı XL1 gibi, Sport versiyon da 250 adet üretilecek. Yarış şasisiyle donatılan aracın performansını dizginleme göreviyse seramik frenlere verilmiş. Marka, araçta bagaj için de yer ayırsa da fazla bir şey beklememek gerekiyor. 107 litrelik alana iki küçük çanta ancak yerleştirilebilir.

VADE FARKINI ORTADAN KALDIRDI

Dacia, ekim ayında araç sahibi olmak isteyenler için yeni bir kampanya hazırladı. Markanın Duster, Logan MCV ve Dokker modelleri için geçerli olan kampanya kapsamında sıfır faiz ve cazip ödeme seçenekleri sunuluyor. Ay sonuna kadar devam edecek kampanyada 36 bin lira 12 ay, 12 bin lira 36 ay veya 18 bin lira 18 ay kredi seçenekleri var.  

1500 LİRA İNDİRİM
 
Bu vade ve tutarları aşan durumlarda ise, Maxxi Korumalı yüzde 0.69, Maxxi korumasız ise yüzde 0.79 faiz kampanyasından yararlanmak mümkün. Aracını nakit olarak satın almak isteyenlereyse 1500 liraya varan indirimler sunuluyor.
 
40 BİN LİRAYA KADAR KREDİ SAĞLIYOR

Ja­pon oto­mo­tiv üre­ti­ci­si Nis­san, ekim ayı bo­yun­ca Qash­qa­i 4x2, ye­ni Mic­ra ve ye­ni Ju­ke  mo­del­le­rin­den bi­ri­ni sa­tın al­mak is­te­yen­le­re  özel fır­sat­lar su­nu­yor. Ay bo­yun­ca 67 bin 990 li­ra­dan baş­la­yan fi­yat­lar­la sa­tı­lan Qash­qa­i 4x2 düz vi­tes­te 2015’te öde­me im­ka­nı sağ­la­nı­yor. İs­te­yen­le­rin için de 40 bin li­ra kre­di için yüz­de 0.59 fa­iz ora­nıy­la  24 ay va­de se­çe­ne­ği var. 

Ye­ni Mic­ra ve Ju­ke mo­del­le­rin­de 15 ay bo­yun­ca yüz­de 0.59 fa­iz ora­nıy­la 15 bin li­ra kre­di im­ka­nı da sağ­lı­yor. Öte yan­dan, mar­ka­nın ba­şa­rı­lı pick-up mo­de­li Na­va­ra­’da 31 Eki­m’­e ka­dar ‘KDV biz­de­n’ kam­pan­ya­sı ha­ya­ta ge­çi­ril­di.
 
3. NESİL C-MAX GÜN SAYIYOR

Ford, kompakt MPV’sini yeniledi. Üçüncü nesliyle pazara sunulacak C-Max, yeni tasarımı ve verimli motor seçenekleriyle dikkat çekiyor.

Kompakt MPV (minivan) pazarının önemli oyuncularından Ford C-Max, üçüncü nesliyle yollara çıkmaya hazırlanıyor. Markanın yeni yüzüne kavuşan araç, küçük kardeşi B-Max’e benzeyen tasarımı ve tamamen yenilenen motor ailesiyle dikkat çekiyor.

1.2 MİLYONDAN FAZLA SATTI

Daha zarif bir görünüme kavuşan araç, damla şeklindeki ön farları ve yatay bir dikdörtgene çevrilen sis farlarıyla karakteristik bir tasarım vadediyor. Hem 5 koltuklu hem de 7 koltuklu (Grand C-Max) versiyonu bulunan araç, ilk kez tanıtıldığı 2003 yılından bu yana Avrupa’da 1.2 milyondan fazla satışa ulaştı. 

MOTORLAR TAMAMEN YENİ

Bugün'ün haberine göre, araçta kullanılan motorlar da yenilenmiş. 1.6 litrelik EcoBoost ünite, yerini 1.5 litrelik olana bırakmış. 150 ve 182 beygir güç üreten seçenekleri bulunan bu ünite, performans arayanlara özel. 
 
Araçta sunulan 1.0 litrelik EcoBoost yerini koruyor. 100 ve 125 beygirlik versiyonları bulunan küçük hacimli benzinli, performans-tüketim dengesiyle dikkat çekiyor. Yeni dizel üniteler ise 1.5 litre hacminde. 95 ve 120 beygirlik versiyonları bulunan motorun ortalama tüketimi 
4 litre seviyesinde. 




<< Önceki Haber İşte dünyanın en ilginç otomobili Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER