Tek bir 'tweet' ile 17 milyar dolar kazandırdı!

Ünlü Hedge Fon yatırımcısı Carl Icahn Twitter'dan Apple hissesi aldığını duyurdu.

Tek bir 'tweet' ile 17 milyar dolar kazandırdı!

Ünlü hedge fon sahibi ve yatırımcı Carl Icahn'ın attığı tweet ABD'de piyasalardaki dengeleri değiştirdi. Hürriyet'in haberine göre Carl Icahn Apple'dan hisse aldığını Twitter'dan "Apple'da şu an büyük bir pozisyonumuz var. Şirketin gerçek değerinin çok altında değerlendiğini düşünüyoruz" yazarak duyurdu.

Tweetin ardından gün içinde 469 dolar seviyesinde bulunan Apple hisseleri 25 dolar fırladı ve 494 dolara ulaştı. Bu fiyatla Apple'ın piyasa değeri 17 milyar dolar birden artarak 449 milyar doları gördü. Daha sonra gelen satışlarla günü yüzde 4,7 yükselişle 489.57 dolardan kapatan Apple'ın piyasa değeri 444 milyar dolarda dengelendi.

Carl Icahn son zamanlarda Apple'ın mevcut değerinin olması gerekenden az olduğunu dile getirmişti. Ünlü yatırımcı Dell şirketinde de güçlü konumda bulunuyor.

Apple sözcüsü Steve Dowling yaptığı açıklamada "Hissedarlarımızın yatırım iştahından memnunuz. Carl Icahn, CEO Tim Cook ile çok olumlu bir sohbet gerçekleştirdi" dedi. Carl Icahn da attığı bir başka tweette Tim Cook ile yapıcı bir görüşme yaptığını yazdı. 

Icahn'ın Twitter hamlesi öncesinde Apple'ın piyasa değeri geçtiğimiz sene ulaştığı zirveden yüzde 30 aşağıda bulunuyordu.



<< Önceki Haber Tek bir 'tweet' ile 17 milyar dolar kazandırdı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER