Terme kapalı pazar yeri esnafın istekleri doğrultusunda hizmete açılacak


Terme'ye yapılan kapalı pazar yerinde esnafa dağıtılacak yerler ile ilgili belediye ekipleri ve zabıta personeli pazarcı esnafıyla bir araya geldi. İstişare toplantısı yapan zabıta ekipleri esnafların istek ve taleplerini not aldı.

Samsun'un Terme ilçesine yapılan kapalı pazar yerinin, pazarcı esnafına nasıl dağıtılması gerektiğini belirlemek üzere belediye zabıta ekipleri pazarcılarla bir araya geldi. Kapalı pazar yerinde toplanan istişare toplantısına pazarcı esnafı yoğun ilgi gösterdi. Pazarcı esnafının talep ve önerilerini dinleyen belediye zabıta personeli, kapalı pazar yerini esnafın istekleri doğrultusunda şekillendirmeyi hedefliyor. Uzun zamandır açılması beklenen kapalı pazar yerinde son aşamalara gelindi. Esnafla istişare toplantısı yapan zabıta ekipleri, son eksiklikler de giderilince pazar yerinin faaliyete geçeceğini bildirdi.

Sebze pazarında her türlü satışın yapılmayacağını belirten Zabıta Müdürü Mesut Şahin, "Pazar yerinde bundan sonra her türlü ürün satılmayacak. Tuhafiyeci, hırdavatçı, ayakkabıcı pazar yerinde olmayacak. Hijyen koşulları daha çok ön planda tutulacak. Pazarcı esnafımızın taleplerini burada not alıp sistemli bir pazar yeri planlamayı hedefliyoruz. Esnafımızla bir araya geldik çünkü her esnafın farklı tezgahı var, bunlara çözüm ve ortak bir payda bulma adına bu toplantıyı gerçekleştirdik." dedi.

Farklı pazarcı gruplarını dinleyen yetkililer, eksikliklerin giderilmesinin ardından pazar yerinin faaliyete geçirileceğini bildirdi. CİHAN
<< Önceki Haber Terme kapalı pazar yeri esnafın istekleri doğrultusunda... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER