'Terör örgütleri eğitim işiyle uğraşmaz, eğitimle uğraşanları hedef alır'


Bilecik'te eğitim kurumlarına yönelik polis aramaakşam saatlerinde bitti. Konuyla ilgili bilgi veren kurum avukatı Metin Yücel, "Dünyanın hiçbir yerinde terör örgütleri eğitim işiyle uğraşmazlar terör örgütleri eğitim işi ile uğraşanları hedef alırlar onları yok ederler yakarlar, yıkarlar." dedi.

Avukat Metin Yücel, şunları söyledi; "Dün Bozüyük'te başlayan bu gün il merkezinde devam eden işlemler saat 17.15 itibari ile son buldu. Konu Bozüyük Sulhh Ceza Hakimliğinin arama kararı vermesi ile başladı. Dershanemize ilkokul ve orta okulumuza yeni açılmış lisemize arama kararı alınmış. Emniyet mensupları kurumlarımıza aynı anda intikal etmişler. Konu terör örgütüne destek sağlamak. Mali destek sağlamak konusunda haklarında ihbar olunan şüphelenilen kurumlar olarak orada mali incelemeler yapılması talep edilmiş. Bütün aramalar neticesinde tutanakla tutuldu tutanaklar bizde mevcut. Aranılan istenilen yani suç unsuru anlamında hiçbir belge metin dokümana rastlanılmadı. Her zaman mali denetimlerde incelenilen birkaç yıldan beri süre gelen defterlerimizi teker teker döküm çıkarılarak teslim teslim edildi. Fakat bunların tamamı resmi belge olup daha öncede mali denetimlerde incelenen belgelerdi, çok farklı bir şeyde yoktu. Onun için Allah'a şükür biz bu kurumlarımıza her zaman inandık, başımız dik. Bu kurumlarda yanlış bir belge yanlış bir işlem bulunmadı bundan sonra bulunmayacak. O bildiğimiz belgeler muhtemelen ilgili savcılıkca ilgili bilir kişilerce incelenecek tekrar tarafımıza iade edilecek biz buna inanıyoruz.

Bozüyük'te aramalar saat 22.00 sularına kadar sürdü. Fakat bu esnada medyada çıkan asılsız haberlere üzüldük. Hiç konu ile alakası olmayan bazı iftiralar yapıldı. Dosyada kısıtlama kararı var. Dolayısıyla dosyada biz genel kararları sadece okuyabiliyoruz, surete dahi alamıyoruz. Böyle bir dosyada bizim bilmediğimiz başkalarının bilebileceği bir şey olabilir mi? Mümkün değil. Dolayısı ile o medyada konuşulan anlatılanlar yalan ve iftira açıkça söylüyorum ve bunu yapan medya kuruluşları hakkında hukuki süreci başlatacağımı da buradan ilan ediyorum. O yayınları tek tek inceleyeceğim ve gerekli müraacatlarıda yapacağım"

'EVRALARI İSTELER TESLİM EDERDİK, POLİS NE GEREK VAR'

"Camianın insanları yıllardan beri hem ülkemize hem dünyada eğitim için mücadele veren insanlar" diyen avukat Metin Yücel şunları söyledi; "Hem bu muamele bu insanlara yapılması bizi üzüyor. Bu şekilde yapılması ayrıca üzüyor. Dediğim gibi sıradan bir maliyenin, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün evrakları bir yazı ile isteyecebilecegi evraklar inanın her zaman rahatlıkla da teslim edebileceğimiz evraklar bunlar. Böyle bir sürü polis teşkilatından arkadaşlarla yani bir nevi baskın gibi sanki bir şey kaçırılıyormuş gibi, bu müesseseler yılların müessesesi. Bu havada bu işlemlerin yapılması bir nevi birazda algı operasyonu gibi yani toplum gözünde bu müesseseleri küçük düşürme anlamı da taşıyor. Bununla ilgilide gerekli yasal münacatlarımızı yapacağız. Çünkü bunlar bu gün yapılanlar buradaki emniyet mensuplarını kastetmiyorum onla görevlerini yaptılar.

'TERÖR ÖRGÜTLERİ EĞİTİM İŞİYLE UĞRAŞMAZ, EĞİTİMLE UĞRAŞANLARI HEDEF ALIR'

Bu işe karar verenler bence yanlış yoldalar, yanlış yapıyorlar. Bu günkü basın açıklamamda da söylediğim gibi dünyanın hiçbir yerinde terör örgütleri eğitim işiyle uğraşmazlar terör örgütleri eğitim işi ile uğraşanları hedef alırlar onları yok ederler yakarlar yıkarlar. Dünyada örnekleri var Türkiye'de PKK yıllarca bu camianın okullarını dersanelerini bombaladı. İşte dünyada izliyoruz Boko diye bir örgüt ne ile uğraşiyor okullarla uğraşıyor okul basıyor. Ama bu müesseseler yıllardan beri eğitim camiasında gözümüzün nuru gözümüzü akı çocuklarımızı yetiştiriyor ve öyle yetiştiriyor ki hem ülkemizde hem ilimizde hem de dünyada birincilikler getiriyor, birincilikler kazandırıyor. Bu müesseseye o anlamda yapılan bu muamele haksızdır diye düşünüyorum. Bu haksızlıklarla ilgili gerekli yasal yollara baş vuracağımızı siz basın mensupları huzurunda saygıyla duyuruyorum"
CİHAN
<< Önceki Haber 'Terör örgütleri eğitim işiyle uğraşmaz, eğitimle... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER