Terör örgütü PKK/KCK'ya 5 ilde eş zamanlı operasyonda 11 tutuklama

Terör örgütü PKK/KCK'ya 5 ilde eş zamanlı operasyonda 11 tutuklama

Gaziantep polisinin terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik 5 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirdiği operasyon kapsamında yakalanan 19 kişiden 11'i tutuklandı.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ekipleri, PKK/KCK terör örgütünün üst yapılanması KCK/TM ve gençlik yapılanması YDG-H içerisinde eylem ve faaliyette bulunan kişileri tespit etti. Bunların örgütün Suriye yapılanması YPG ile irtibatlı oldukları ve illegal yollardan Suriye'nin Kobani bölgesine gidip gelerek yardım yataklık yaptıkları, örgütün kırsal alanına eleman temin ettikleri belirlendi. Gaziantep'te de güvenlik güçlerine saldırıda bulunan örgüt mensuplarının yakalanması amacıyla Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve diğer birimlerin desteği sağlanarak, 370 güvenlik görevlisinin katılımıyla 21 ayrı adrese yönelik eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

Hatay, Balıkesir, Siirt ve Şanlıurfa'yı da kapsayan operasyon kapsamında, 4'ü suça sürüklenen çocuk olmak üzere 19 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden 11'i tutuklanırken, 8'i adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

Operasyon kapsamında ikametlerde yapılan aramalarda ise 2 adet av tüfeği, 2 adet kurusıkı tabanca ve şarjörü, av tüfeği ve tabancalara ait çok sayıda fişek, örgütsel doküman, örgütü simgeleyen bez parçası, kıyafet, sözde bayrak, flama, kaşkol, kılıf ve benzeri malzemeler ile kanunsuz gösteri eylemlerinde kullanılan yüz maskesi ve eldiven ele geçirildi. CİHAN
<< Önceki Haber Terör örgütü PKK/KCK'ya 5 ilde eş zamanlı operasyonda... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER