Terör Örgütü PKK'nın yeni hedefi Şemdinli iddiası

Bir süredir sokağa çıkma yasağı uygulan Hakkari'nin Şemdinli İlçesi ile ilgili gelen istihbarat tüyler ürpertici.

Terör Örgütü PKK'nın yeni hedefi Şemdinli iddiası

İran ve Irak sınırındaki Hakkari'nin Şemdinli İlçesi son günlerde terör örgütünün hedefinde oldğu iddia edildi. 

Dün  İlçenin  girişinde bulunan polis kontrol noktasına PKK'lılar tarafından otomatik silah ve roketatarlarla saldırı düzenlendi. 2 polis memuru yaralandı
 Bunun üzerine ilçede sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Terör Örgütü bölgedeki eylemlerini artırırken Şemdinliyi hedef almış gözüküyor 

İstihbarat kaynaklarının edindiği bilgiye göre  Yakın bölgelerden son 2 günde bin 300 civarında terörist Şemdinli'ye sevk edildi.  PKK'ya İran'dan da bin 500 kişilik terörist  grup destek amaçlı bölgeye intikal etti. 

Uzmanlar yakın zamanda örgütün İlçede fiili durum oluşturmaya çalışacağını düşünüyor 

İçişleri Bakanlığı ve askeri kaynaklar, Hakkari’nin Şemdinli ilçesine çok sayıda bölücü terör örgütü üyesinin girdiği haberlerini yalanladı.

İçişleri Bakanlığı ve askeri kaynaklar tarafından, Hakkari’nin Şemdinli ilçesine çok sayıda PKK mensubu teröristin girdiği iddialarını içeren haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi. 

Şemdinli’ye İran sınırından çok sayıda teröristin girdiği iddia edilmiş, haber kısa sürede sosyal medyada yayılmıştı. 

Hakkari Valisi Cuneyit Orhan Toprak da bir grup terör örgütü PKK mensubunun Şemdinli ilçesine geldiği yönündeki iddialara ilişkin, "Söz konusu iddia doğru değil. İlçenin kırsal alanında hava destekli yoğun operasyonlarımız devam ediyor" dedi.   

<< Önceki Haber Terör Örgütü PKK'nın yeni hedefi Şemdinli iddiası Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER