Terör şüphelisi olarak gözaltına alınan Faycal C. konuştu: Çok kızgınım!


Brüksel saldırıları ile ilgili bir süre gözaltında tutulan Faycal C., medyada terörist olarak lanse edilmesinin hayatını kararttığını söyledi.

Faycal C., Brüksel havalimanındaki saldırılarda üçüncü şüpheli şahıs olduğu iddiasıyla günlerce gözaltında tutulmuştu. Faycal C. haksız yere gözaltına alınması, kendisine terörist muamelesi yapılması ve tehdit edilmesinden dolayı çok kızgın olduğunu aktardı. Faycal C., Flaman ve Valon basınına yaptığı açıklamada, "Emniyet görevlileri benim havalimanındaki şahıs olmadığımı bildikleri halde benim üzerime geldiler." şeklinde konuştu.

Brüksel havalimanındaki 3 canlı bombadan ikisi olay yerinde ölürken diğer canlı bomba ise mühimmat dolu çantayı olay yerine bırakarak kaçmıştı. Kimliği belirlenemeyen üçüncü şüpheli şahsı bulmak için başta Brüksel olmak üzere Belçika'da farklı terör operasyonları düzenlendi. Bu operasyonlar kapsamında polis ekipleri 30 yaşındaki gazeteci Faycal C.'yi gözaltına aldı. Haberde, bir süre polis yetkililerinin Faycal C.'yi sorguya çekerek bilgi almaya çalıştığı belirtildi. Faycal C. de kendisine psikolojik işkence yapıldığını iddia etti.

Faycal C. gazetelere yapmış olduğu açıklamasında şöyle konuştu: "Çok ama çok kızgınım. Polisler havalimanındaki üçüncü şahsın ben olmadığımı biliyorlardı ama bunu bildikleri halde beni saatlerce sorguya çektiler. Birisini yakalamaları gerekiyordu ve gerçek şüpheliyi bulamadıkları için beni suçsuz yere yakaladılar. Şu anda bazı odaklar beni ölümle tehdit ediyor ve artık gizli yaşamak zorundayım." CİHAN
<< Önceki Haber Terör şüphelisi olarak gözaltına alınan Faycal C.... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER