Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi havacılıkta ihtisaslaşacak

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi havacılıkta ihtisaslaşacak

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ABTÜ) Rektörü Prof. Dr. Aykut Gül, 'İhtisaslaştırılmış Öğretim Üyesi Programı' kapsamında seçilen 8 üniversiteden biri olduklarını söyledi. Gül, Adana BTÜ'nün program dahilinde havacılık ve uzay bilimleri alanında ihtisaslaşmasının uygun görüldüğünü belirtti.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir, Yönetim Kurulu Üyesi Mutlu Mete ve Genel Sekreter Ömer Üney, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ABTÜ) Rektörü Prof. Dr. Aykut Gül'ü makamında ziyaret etti. ÇGC Heyeti, Prof. Dr. Gül'e yeni görevinin hayırlı olmasını dileyerek başarı temennilerini iletti.

Üniversitelerin bir kentin gelişimi için son derece önemli bilim yuvaları olduğunu kaydeden ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, "Dünyadaki diğer tüm ülkeler bilim ve teknoloji alanında üniversitelerle işbirliği içerisinde. Bilim ve teknoloji, yaşanabilirliğin ve her alanda sürekliliğin vazgeçilmez bir parçası olmuştur. Bu anlamda Çukurova Üniversitesi ile birlikte Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin Adanamızın gelişimine büyük katkı koyacağına inanıyorum." dedi.

ABTÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Gül ise yalnızca öğrencilere değil topluma hizmet edecek projeler üretmeyi hedeflediklerini belirtti. Prof. Dr. Gül, şunları kaydetti: "Öncelikli hedefimiz Adana'ya ve Adanalıya fayda sağlayacak çalışmalar yapmak. Kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve özel sektörle birlikte hareket ederek kentimizin, bölgemizin ve ülkemizin kalkınması adına hep birlikte taşın altına elimizi koyacağız. Devletimizin belirlediği kısa ve uzun vadeli hedefler doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Çukurova Üniversitesi ile gerçekleştirdiğimiz işbirliği maddi ve manevi güçlerin birleşmesi adına önem taşıyor. Bu işbirliğinin etkileri şimdiden görülmeye başlandı. İki üniversite adına atılan somut adımlar devlet bütçesine ciddi katkılar sağladı. Bunun yanında iki üniversite arasında manevi köprüler kuruldu. Kentimizin iki üniversitesi olarak birlikte Adana için çalışmaya devam edeceğiz. ÇÜ ile ileride de birçok yeni projeye imza atacağımıza inanıyorum."

YÖK'TEN BTÜ'YE ÖNEMLİ GÖREV

Prof. Dr. Gül, YÖK tarafından başlatılan 'İhtisaslaştırılmış Öğretim Üyesi Programı' kapsamında seçilen 8 üniversiteden birinin ABTÜ olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Gül, şu ifadeleri kullandı: "YÖK, bu programa üniversitemizi dahil ederek bizlere çok önemli bir misyon yükledi. Program dahilinde ABTÜ'nün havacılık ve uzay bilimleri alanında ihtisaslaşması uygun görüldü. Geleceğin bilim dalı olan havacılık ve uzay bilimleri, günümüzde de çeşitli hava taşıtı araçları, uydular, roket sanayi, bina, köprü ve rüzgar türbini yapımı, savunma endüstrisi gibi sektörlerin temelini oluşturan geniş bir alana hitap ediyor. Bu gelişme yalnız ABTÜ için değil Adana ve bölgemiz için de gelecek vadediyor. Bizler de Üniversitemiz adına ileri düzey teknolojiler üreten ve ülkemize faydalı olacak mühendisler yetiştirmek adına elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Söz konusu alanda bizlere yüklenen görevin altından kalkabilmek için var gücümüzle çalışacağız."

ÇGC heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Aykut Gül, "Sayın Başkanımıza ve değerli yöneticilerimize ziyaretlerinden ötürü teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.
CİHAN

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER