Terörist mezarlığı bölgesinde 200 kilo esrar ele geçirildi


Genelkurmay, Diyarbakır'da bölücü terör örgütü mezarlığı bölgesinde 200 kilo esrar ele geçirildiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı, 17 Ekim'de yaşanan önemli yurtiçi olaylar hakkında kamuoyunu bilgilendirdi. TSK'nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre; Hakkâri Yüksekova'da devam operasyonda, tespit edilen bölücü terör örgütüne ait barınak, mağara ve silah mevzileri düzenlenen hava harekatı ile imha edildi.

Irak kuzeyi Sinath-Haftanin bölgelerinde, teröristlerce kullanıldığı tespit edilen sığınak ve silah mevzileri düzenlenen hava harekatı ile imha edilirken, asgari 4 terörist etkisiz hale getirildi.

Şırnak'ta güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi araması faaliyeti esnasında, iki adet el yapımı patlayıcı, 416 adet doçka mermisi, 10 adet el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzeme ile muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.

Bitlis Tatvan'da arama tarama faaliyeti icra eden güvenlik güçlerince bir sığınakta teröristlere ait muhtelif yaşam malzemesi bulundu.

Tunceli'de devam eden operasyon kapsamında, bölgedeki sözde bölücü terör örgütü mezarlığında kaçak olarak inşa edilmiş üç bina kullanılamaz hale getirildi.

Diyarbakır'da devam eden operasyonda; bölücü terör örgütü mezarlığında bulunan kaçak yapılar yıkıldı. Mezarlık bölgesinde 200 kilo esrar ile muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi, bir adet el yapımı patlayıcı bulunarak imha edildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Terörist mezarlığı bölgesinde 200 kilo esrar ele geçirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER