Tezcan: Türkiye'nin demokrasi, hukuk, özgürlük, toplumsal uzlaşma problemi var


CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, "Türkiye'nin demokrasi, özgürlük ve hukukun üstünlüğü; dış siyasetinde ve içeride barışı yerleştirme problemi; kendi içerisinde terörü ortadan kaldıracak bir toplumsal uzlaşma problemi var." dedi.

CHP'nin Aydın'ın Efeler ilçe kongresi Şükran Güngör Tiyatro Salonu'nda yapıldı. Divan başkanlığını Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay'ın yaptığı kongrede konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iki başlılık açıklamasını değerlendirdi. Türkiye'de Başbakan'ın ve hükümetin acziyet içerisinde bırakıldığını ifade eden HP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "Bugün içinde bulunduğumuz tabloda önemli bir demokrasi problemiyle karşı karşıyayız. Sistemi tıkayanların kendileri doğrudan doğruya sistemden şikayet etmeye başladılar. Kaçak sarayda oturan şahıs çıkıp kendisinin oturduğu makam nedeniyle kendisine izzet itibar edilmesi gerektiğini söylüyor, bu arzu içerisinde. Doğrudur. Cumhurbaşkanlığı makamı tarihinden bu yana milletin saygı duyduğu, incitici söz söylememeye özen gösterdiği bir yerdir. Tarihimizin hiçbir döneminde Cumhurbaşkanlığı makamına yönelik herhangi bir şekilde ifadeler mümkün olduğunca olmamıştır. Ama tarihimizin hiçbir döneminde halkıyla, aydınıyla, vatandaşıyla, siyasi partileriyle açıktan husumet içerisinde, demokrasi ile açıktan husumet içerisinde böyle bir cumhurbaşkanı gelmemiştir ne yazık ki. 940 tane davası var Cumhurbaşkanı'nın, olur mu 940 dava? Ortaokul öğrencisine, lise öğrencisine dava açar, Twitter'da bana hakaret ettin diye. Hızını alamaz, gazete dergi kapağında haber yaptı, resim afiş yaptı, dergi kapağındaki resimden dolayı Nokta Dergisi'nin muhabirlerini çıkar bir televizyon programında 'bedelini ödeyeceksiniz' der, ertesi günü Nokta Dergisi'nin iki tane muhabiri tutuklanır. Hızını alamaz MİT TIR'larıyla açık, ayan beyan silah taşıyanların, ilah taşıma suç işleme haberini yapan Cumhuriyet Gazetesi'nden Can Dündar'a ve Erdem Gül'e bedelini ödeyecekler der, ertesi gün gazeteciler hakkında soruşturma başlar ve tutuklanırlar. Türkiye'de demokrasi yok. Türkiye'de kaçak sarayda oturanın işine gelmediği kişilere bedel ödetmeyi maharet bildiği bir rejim var. Ama Türkiye'de bedel ödetmeyi maharet bilenlere demokrasinin sınırları içerisinde bedelini ödetecek bir CHP var." şeklinde konuştu.

Partililere seslenen CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, şöyle devam etti: "Milletin oyuyla geleceksiniz ondan sonra diyeceksiniz ki ben bu sistemden rahatsızım, şikayetçiyim. Neymiş efendim iki başlı yönetim varmış. Allah aşkına nerden kaynaklanıyor iki başlı yönetim. Ortada başbakan mı var? Yok. G20 Zirvesi yapılır Cumhurbaşkanı açar, Cumhurbaşkanı kapatır. E geçen dönem sen başbakan iken sen açıp kapatıyordun. Almanya'dan Merkel gelir icranın başıdır, Türkiye'de icranın başı olmayan Cumhurbaşkanı yönetir. Dış politikada uçağımız düşer, her yerde Cumhurbaşkanı. Ya bu ülkenin dışişleri bakanı, başbakanı yok mu? Başbakanın ve hükümetin aciz olduğu bir yerde dönüp de, onları acziyet içerisine sokan kaçak sarayda oturan şahıs iki başlı bir rejim oluşturmuş, şimdi diyor ki bunlar da bana yetmiyor, daha fazlasını istiyorum. Bütün yetkileri tek elimde toplayacak bir düzen istiyorum diyor. Gönül bu, ister her şeyi ister de alamaz. Çünkü burada CHP var."

Tezcan, dış politikada Ortadoğu'ya dikkat çekti. Türkiye'nin 2010 yılından bu yana ısrarla dış politika konusunda Ortadoğu cehenneminin içerisine çekildiğini ifade eden Tezcan, "Israrla söyledik her yerde. Türkiye'yi Ortadoğu bataklığına çekmeyin diye. Dalga geçmeye kalktılar, Ortadoğu'ya bataklık diyorsunuz diye. Ne oldu? Kan nereye sıçradı, nerden sıçradı. Ankara'nın göbeğinde 104 evladımızı katleden kan nereden sıçradı. Ortadoğu'dan sıçramadı mı? Sizin orada ehleyip pehleyip büyüttüğünüz kucakladığınız, bir yarısının Türkiye'de örgütlenmesine fırsat verdiğiniz, Ankara'dan tutun da Adıyaman'a kadar her bölgedeki hücrelerine öfkeli çocuklarımız diye şirinliklerle tarif ettiğiniz yapının kaynağı oralarda değil mi? Bu terör oralardan canlanmadı mı? Türkiye'nin demokrasi, özgürlük ve hukukun üstünlüğü problemi var. Türkiye'nin dış siyasetinde ve içeride barışı yerleştirme problemi var. Türkiye'nin kendi içerisinde terörü ortadan kaldıracak bir toplumsal uzlaşma problemi var." ifadelerini kullandı.

CHP Efeler ilçe kongresinde başkanlık için Bayram İnci ve Onur Dinler yarıştı. Seçimde Bayram İnci'nin listesi kazanarak, güven tazeledi. Kongreye CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatcı, CHP Aydın milletvekilleri Metin Lütfi Baydar ve Hüseyin Yıldız da katıldılar. CİHAN
<< Önceki Haber Tezcan: Türkiye'nin demokrasi, hukuk, özgürlük, toplumsal... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER