TGF, GAÜ ve KAÜ arasında akademik işbirliği anlaşması


Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF), Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) ve Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ) ile akademik işbirliği anlaşması imzaladı. Anlaşmaya göre Türkiye Gazeteciler Federasyonu üyelerine GAÜ ve KAÜ'den yüzde 50 akademik burs sağlanacak.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu ile GAÜ ve KAÜ arasında gerçekleşen protokol anlaşmasına, GAÜ'den Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Asım Vehbi, Rektör Prof. Dr. Kusal Öztürk, KAÜ'den Rektör Prof. Dr. Asuman Türkel, Türkiye Gazeteciler Federasyonu'ndan ise Genel Başkan Yılmaz Karaca ve Genel Sekreter İbrahim Erdoğan katıldı. GAÜ ve KAÜ ile Türkiye Gazeteciler Federasyonu arasında imzalanan işbirliği anlaşması ile Türkiye Gazeteciler Federasyonu'na bağlı üyelerine ve çocuklarına, burssuz olarak Girne Amerikan Üniversitesini tercih etmeleri halinde yüzde 50 Akademik burs sağlanacak.

GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Asım Vehbi, "İşbirliği noktasında öncelikle hem Girne Amerikan Üniversitesi hem de Kıbrıs Amerikan Üniversitesi, Türkiye Gazeteciler Federasyonu aracılığı ile 3 öğrenci için tam burs olanağı ve Türkiye Gazeteciler Federasyon üyesi çocuklarına yüzde 50 burs imkanı sağlanmış olacak." dedi.

TGF Başkanı Yılmaz Karaca da "Girne Amerikan Üniversitesi'nin tüm faaliyetlerini ülke çapında gazetelerimiz ve televizyonlarda yer almasını sağlayacağız. Türkiye'deki gazete, televizyon ve basın kuruluşlarına GAÜ'nün bilgilerini göndereceğiz." diye konuştu.

Ayrıca, gerçekleştirilen anlaşmalar ile öğrencilerin daha kaliteli ve uluslararası düzeyde eğitim almalarının amaçlandığı ifade edilen açıklamada, bu sayede öğrencilerin daha zengin staj olanaklarına ve mezun olduktan sonra daha rahat iş bulma imkanına sahip olacakları vurgulandı.

CİHAN
<< Önceki Haber TGF, GAÜ ve KAÜ arasında akademik işbirliği anlaşması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER