TIR sürücülerinin buruk bayramı


Kapıkule Sınır Kapısı yolunda TIR kuyruğunda bekleyen sürücülerin Kurban Bayramı buruk geçiyor.

Sabah saatlerinde camilere akın eden insanlar, Kurban Bayramı namazını kaldıktan sonra evlerinin yolunu tutarak, bayram sevincinin aileleri ve yakınlarıyla paylaşıp kurban kesti. Ancak bayrama buruk girenler de var. Uluslararası yollarda taşımacılık yapan TIR sürücüleri bunlardan bazıları.

Yurt içinde aldığı yükü Avrupa ülkelerine bırakmak için yola koyulan sürücüler, gece saatlerinden itibaren Kapıkule yolunda araç kuyruğuna girdi. Gümrük yolunda adım adım ilerleyen TIR sürücüleri, bayramın ilk gününü TIR kuyruğunda geçirdi. Birbirlerinin bayramını kutlayan sürücüler, yakınlarıyla da telefonda bayramlaştı.

Almanya'ya giden sürücülerden Mustafa Alper Güzel, Avrupa ülkelerine doğru yola çıktıkları için bayramlarının buruk geçtiğini ancak bu mesleği de yapmak zorunda olduklarını kaydetti.

Şahin Yıldız ise "Maalesef bizim için bayram yollarda geçiyor. Telefon haricinde kimse ile ne bayramlaşabildik ne de konuşabildik. Şoförlerin hayatı ancak mezarda biter, rahatı olmaz. Allah'tan bir şey olmazsa Bulgar tarafına geçip arkadaşlarla orada bayramlaşacağız." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber TIR sürücülerinin buruk bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER