Titreyengöl Dragon Festivali birincisi Manavgat Belediyesi Takımı oldu

Titreyengöl Dragon Festivali birincisi Manavgat Belediyesi Takımı oldu

İki gündür Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Titreyengöl'de yapılan 1. Manavgat Belediyesi Dragon ve Kano Festivali sona erdi.

Manavgat Belediyesi ve Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği (TİSOYAB) ve Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksek Okulu (MYO) işbirliğinde yapılan festivalde 23 takım yarıştı. Festival sonunda yarışlarda en başarılı takım ise Manavgat Belediye Başkanlığı Takımı oldu.

23 takım liseler arası, centilmenlik, sivil toplum kuruluşları, oteller ve kamular arası olmak üzere 4 kategoride yarıştı. Titreyengöl'de 2 gün süren mücadelelerde liseler arasında Manavgat Şelale Anadolu Lisesi birinci, centilmenlikte Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Anadolu Lisesi birinci, sivil toplum kuruluşları Eskişehir Kızılay birinci, otellerde Titreyengöl'de faaliyet gösteren Nashira Otel birinci ve kamular arasındaki yarışta ise Manavgat Belediye Başkanlığı Takımı birinci oldu.

1. Manavgat Belediyesi Titreyengöl Dragon Festivali'nde dereceye giren takımlara kupa ve madalyalarını Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, Manavgat Side Turistik Otelciler Birliği Derneği (MASTOB) Başkanı Cengiz Haydar Barut, TİSOYAB Başkanı Hüseyin Aydoğan, Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Öz ve otel işletmecileri verdi.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, yaptığı konuşmada, Titreyengöl'ün doğal güzelliğiyle 1984 yılında Türkiye'nin turizme açılan pencerelerinden biri olduğunu söyledi. Dragon festivaliyle Manavgat'ta su sporlarını aktif hale getirmek istediklerini belirten Sözen, şöyle konuştu:

"İlkini yaptığımız festivalde yoğun ilgi gördük. Bu etkinlikleri arttırarak Manavgat'ı su sporlarında en cazip bölge destinasyonu haleni getirmek istiyoruz. Titreyengöl aynı zamanda ülkemizin doğal güzelliğiyle bundan 30 yıl önce turizme açılan ilk yerlerden biri. Festivali burada yapmamızın en önemli özelliğinin biride bu."

SU SPORLARI AKROBATI KOMŞUSU TİTREYENGÖL'DE SU GÖSTERİSİ ŞOVU YAPTI

1. Manavgat Belediyesi Dragon ve Kano Festivali'nin onur konuğu olan Uluslararası Jet Sporları Tekne Derneği'nin (IJSBA) Belgrad'ta Sırbistan Jet Ski Derneği ile beraber düzenlediği 2014 Balkan Jet Ski Şampiyonası ve Sırbistan Ulusal Şampiyonası'nda Avrupa şampiyonu olan Ali Komşusu dünyaca ünlü Titreyengöl'de flyboard gösterisi yaptı.

Ali Komşusu'nun Titreyengöl'de 8 metre yükseklikte havada takla atması gösteriyi izleyen yerli ve yabancı turistlerden alkışlarla destek aldı. Titreyengöl'de 12 dakika gösteride buluna Komşusu'nın, su gösterisi şovu ünlü gölde Türk bayrağı açarak son buldu.
CİHAN
<< Önceki Haber Titreyengöl Dragon Festivali birincisi Manavgat Belediyesi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER