Toprak kayması mağdurları eylem yaptı


Aydın'ın Kuşadası ilçesinde toprak kayması nedeniyle bir yıldan fazladır evlerine giremeyen vatandaşlar Aydın Büyükşehir Belediye binası önünde eylem yaptı. Sorunlarının çözümü için muhatap bulamamaktan yakınan vatandaşlar, hukuk mücadelelerinde sürekli hakim değiştirdiğini ve dosyanın nöbetçi mahkemeler arasında dolaştırıldığını iddia etti.

Kuşadası'nda 2014 yılı kasım ayında Kadınlar Denizi Mahallesi Sanayi Sitesi çevresinde üç sitenin bulunduğu alanda toprak kayması meydana gelmişti. Sağanak yağış ve iki inşaat firmasının hafriyat çalışması nedeniyle meydana geldiği öne sürülen toprak kaymasının ardından sitelerde kayma ve çatlaklar olmuş, 120 dairelik 3 site boşatılmıştı. Bir yıldır kira ve değişik yardımlarla başka yerlerde yaşayan site sakinleri, sorunlarının çözümü için muhatap bulamadıklarını belirtti.

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi'nde de gündeme gelen sorunun çözümü göçük olan alanın afet bölgesi ilan edilmesi gerektiği belirtildi. Meclise başkanlık yapan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Buranın afet bölgesi yapılması gerekiyor. Bu konuda yazışma yapıldı. İmar Dairesi Başkanlığı ile de görüşüldü. Biz mağdurlarla görüşebiliriz ama buranın afet bölgesi ilan edilmesi gerekiyor kaymadan dolayı. Belediyemiz kanunlarla yönetiliyor. Buranın ilçe kaymakamı tarafından afet bölgesi ilan edilmesi gerekiyor. Önce İmar Daire Başkanımız ile görüşsünler." dedi.

Meclis toplantısı sonrası ellerinde pankart ve dövizlerle eylem yapmak isteyen mağdurlara Aydın Büyükşehir Belediye zabıta ekipleri önce izin vermedi. Belediye binası girişinde yaşanan tartışma sonrası mağdurlar merdivenlerde eylem yaptı. 13 aydır evlerine giremediklerini ve muhatap bulamadıklarını belirten mağdurlardan Gül Bayrak, "Biz rantçıya kurban gittik. Hiçbir suçumuz yok. Belediye izin vermiş, öbürü kazmış, hatalı yapmış. Bütün evleri koca üç siteyi kaydırdılar. Bir yılı aşkındır kimse ilgilenmiyor. Özlem Çerçioğlu dönüp bakmadı bile arkasına. Bir kere yanımıza gelip sorununuz nedir demedi. Bu kazıya biz izin vermedik, biz kaydırmadık. Sorunumuzun çözümü için nasıl bir yol izliyorlar hiçbir şeyden haberimiz yok. Sürünüp duruyoruz ortalıkta. Daha ne kadar sürüneceğiz. Mahkeme desen Türkiye'de adalet yok. Nöbetçi mahkemeler birbirinin üzerine atıp duruyor, hakimler değişip duruyor." şeklinde konuştu.

Grup protesto eylemi sonrası Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne girerek İmar Dairesi Başkanlığı'nda yetkililerle görüştü. Büyükşehir Belediye İmar Dairesi Başkanlığı, konut alanının afet bölgesi ilan edilmesi için girişimlerde bulunulduğunu ancak bir sonuç alınamadığı bildirdi. CİHAN
<< Önceki Haber Toprak kayması mağdurları eylem yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER