Trabzonspor eski başkanı Sadri Şener yargılanıyor


Trabzonspor Kulübü mevcut yönetiminin şikâyeti üzerine hakkında, 'Güveni kötüye kullanma' ve 'Özel belgede sahtecilik' suçlamasıyla dava açılan eski başkan Sadri Şener'in yargılanmasına devam edildi.

Trabzon 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın üçüncü duruşmasına, Sadri Şener katılmazken, Şener'in avukatı Muhammet Miraç Arslantürk ile Trabzonspor kulübü avukatı Köksal Kızıltaş hazır bulundu. Hakim, iddianamede adı geçen avukatlar Necdet Budak, Hasan Ölçer, Ahmet Fidanoğlu, Halil İbrahim Koca, Ali Çelik ve Levent Bıçakçı ile ilgili herhangi bir yasal işlem yapılıp yapılmadığına dair Adalet Bakanlığı Muharebe Bürosu'na sorulduğuna yazılan yazıya cevaben, avukatlardan Necdet Budak ve Hasan Ölçer hakkında olayla ilgili şikâyet bulunduğu ve bu kişiler hakkındaki işlemin fezleke aşamasına geldiği ancak haklarında henüz bir dava açılmadığının bildirildiğini söyledi.

Bordo- mavili kulübün avukatı Köksal Kızıltaş, avukatlar Ölçer ve Budak hakkındaki soruşturmanın halen sürdüğünü hatırlatarak, tanık olarak dinlenmelerine karşı olduklarını belirtti. Sadri Şener'in daha önceki savunmasında suçunu itiraf ettiğini iddia eden Kızıltaş, "Dava konusu faturaların ve sözleşmelerin sonradan hazırlandığını burada kabul etmiştir. Mahkeme bizim aldığımız bu bilirkişi raporunu kabul edip etmediğini tutanağa geçsin, bu bilirkişi raporunu kabul edilmeyecekse yeni Adli Tıp Kurumu'ndan mürekkep tahlili de olan yeni bir bilirkişi raporu alınsın." dedi.

Sadri Şener'in avukatı Muhammet Miraç Arslantürk ise yeni beyanda bulunmayacaklarını, aleyhlerine olan hususları kabul etmediklerini belirterek, dosyadaki eksikliklerin giderilmesini talep etti.

Taraf avukatlarının beyanlarının ardından hakim, iddianamede adı geçen tüm avukatların tanık olarak dinlenilmesine, Şener'in avukatı Arslantürk'ün aldığı bilirkişi raporunun kabul edilip edilmeyeceğine ve Adli Tıp Kurumu'ndan başka bir bilirkişi raporu aldırılıp aldırılmayacağına tanıkların dinlenilmesinden sonra karar verilmesine hükmederek, duruşmayı 8 Eylül 2104 tarihine erteledi.

İbrahim Hacıosmanoğlu başkanlığındaki Trabzonspor yönetiminin başvursu üzerine açılan davada, Sadri Şener'in kulüp başkanlığı yaptığı tarihlerde, 'Hukuki danışmanlık' adı altında avukatlara usulsüz ödemeler yapıldığı öne sürülüyor. 'Güveni kötüye kullanma' ve 'Özel belgede sahtecilik' suçlamasıyla TCK'nın 155/2 ve 53/1 maddeleri uyarınca yargılanan Şener hakkında 6 aydan 2 yıla kadar hapis isteniyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Trabzonspor eski başkanı Sadri Şener yargılanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER