Trakya Üniversitesi'nde buruk 'Nevruz Bayramı' kutlaması


Trakya Üniversitesi tarafından düzenlenen 'Nevruz Bayramı' kutlamaları, yaşanan terör olayları sebebiyle buruk geçti.

Türk dünyasında baharın gelişini kutlamak amacıyla düzenlenen Nevruz kutlamaları, Edirne'de her yıl üniversite tarafından organize ediliyor. Büyük bir coşku içerisinde kutlanan etkinlikler, yaşanan terör olaylarında yüzlerce güvenlik görevlisi ve vatandaşın hayatını kaybetmesi nedeniyle bu yıl, öncekilerine göre daha sönük geçti.
Nevruz kutlamaları Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi önünde yapıldı. Etkinliklere Rektör Yener Yörük, rektör yardımcıları, dekanlar, yüksek okul müdürleri, çok sayıda akademisyen ve az sayıda öğrenci katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Nevruz duası gerçekleştirildi.

Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yardımcı Doç. Dr. Hasan Demiroğlu, Nevruz'un Türk dünyasında ortak değer olması yönüyle önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Son zamanlarda yaşanan terör olaylarına değinen Demiroğlu, "Her ne kadar terör örgütleri ve onlara destek veren dış mihraklar, gerçekleştirdikleri haysiyetsiz terör eylemleri nedeniyle Nevruz Bayramı'nı bize zehir etmek isteseler de biz kızılcık şerbeti içip onları sevindirmeyeceğiz. Bayramlarımızı sade bir şekilde de olsa kutlayacağız." dedi.

Rektör Yener Yörük ise konuşmasında Nevruz'u içi buruk bir şekilde kutladıklarını belirterek öncelikle terörü yapanları ve ondan daha önemlisi yaptıranları lanetlediğini kaydetti.

Konuşmaların ardından Nevruz ateşi yakıldı. Ateşin üzerinden atlayan katılımcılar, nevruzun sevincini yaşadı. Kutlamalar kapsamında okçuluk ekibi de gösteri yaptı. Programda demir dövmeyle sona erdi. CİHAN
<< Önceki Haber Trakya Üniversitesi'nde buruk 'Nevruz Bayramı' kutlaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER