TRT'deki yeni kadrolaşma dikkat çekti

Kamu yayıncılığı yapması gereken ve tarafsızlığını koruyamadığı için eleştiri oklarının merkezinde duran TRT’de sular durulmuyor.

TRT'deki yeni kadrolaşma dikkat çekti

AKP’nin sesi haline gelen TRT’nin kadroları iktidarın yandaşları ile dolduruldu. Genel Müdür Göka’nın işe aldığı 500 kişi arasında Yusuf Yerkel’in eşi Sümeyra Yerkel de var

Cumhuriyet'ten Başak Kaya'nın haberine göre, kamu yayıncılığı yapması gereken ve tarafsızlığını koruyamadığı için eleştiri oklarının merkezinde duran TRT’de sular durulmuyor. Haber ve Spor Daire Başkanı olan Nasuhi Güngör’ün görevden alınması ile yeniden gündeme gelen TRT’de, Genel Müdür Şenol Göka döneminde 500 yeni personel alındığı ortaya çıktı. Güngör’den sonra Göka’nın da koltuğunun sallantıda olduğu belirtiliyor. Bu konudaki kararı Başbakan ve TRT’den sorumlu Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş verecek.

YAYIN VE YAPIMDA GÖREVYAPACAK
Göka’nın kendi döneminde 500 yeni personel aldığı öğrenildi. 500 kişiden 135’i sınavla alınan saz ve ses sanatçılarından oluşuyor. 129’u ise sözleşmeli personel… Yaşanan maden faciasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gittiği Soma’da vatandaşı tekmeleyen Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel’in eşi Sümeyra Yerkel de işe alınan isimler arasında. Yerkel, TRT İstanbul Müdürlüğü’nde ‘Sözleşmeli yapım ve yayın elemanı olarak göreve başladı. Yerkel AKP Kadın Kolları MKYK’de yedek üye olarak görünüyor.

PTT’NİN MEMURU DA TRT’YE ATANDI
Hükümete yakınlığı ile bilinen Memur-Sen’e bağlı Birlik Haber-Sen’in Genel Başkan Yardımcısı ve PTT’de memur olarak çalışan Mehmet Cemalçivi ise TRT Eğitim Dairesi Başkanlığı’na araştırmacı olarak alındı. TRT Çocuk Kanalı’na kanal koordinatör yardımcısı olarak atanan isim ise İsmihan Yılmaz oldu. Yılmaz, Star Gazetesi’nden MİT’in basın birimine atanan Nuh Yılmaz’ın eşi. Göka döneminde TRT’ye alınanlar arasında Bülent Arınç’ın basın danışmanlığını yapan Mustafa Oymak da bulunuyor. TRT Strateji Geliştirme Dairesi’ne strateji uzmanı olarak atandı.
<< Önceki Haber TRT'deki yeni kadrolaşma dikkat çekti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER