TSK: 3 ilde 14 PKK'lı etkisiz hale getirildi


Genelkurmay Başkanlığı, 3 ilde devam eden operasyonlarda 14 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı, operasyonlarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi: "Mardin'in Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonda, 5 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, 19 el yapımı patlayıcı imha edilmiştir.

Şırnak'ta devam eden operasyonda; 8 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, 100 kg amonyum nitrat ve el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ele geçirilmiş, 3 el yapımı patlayıcı imha edilmiştir.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde devam eden operasyonda; 1 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, 3 el bombası, bir roketatar mühimmatı ve el yapımı patlayıcı yapımında kullanılmak üzere 91 tüp ele geçirilmiş, 10 el yapımı patlayıcı imha edilmiştir.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde güvenlik güçlerince icra edilen yol araması esnasında, tespit edilen ve 4 adet tüp ile güçlendirilmiş bir el yapımı patlayıcı imha edilmiştir.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, güvenlik güçlerince icra edilen arazi araması esnasında tespit edilen bir el yapımı patlayıcı imha edilmiştir.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, icra edilen operasyonda; iki roketatar, bir adet 60 mm havan, bir bombaatar, 3 roketatar mühimmatı, 4 adet 60 mm havan mühimmatı, 20 el bombası, 3 anti personel mayını ve 5 fünye ele geçirilmiştir.

Bitlis/Mutki'de, icra edilen operasyonda; bir Kaleşnikof piyade tüfeği, 4 şarjörü, 14 fişeği ve iki el bombası ele geçirilmiştir.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan girmeye çalışan, PKK/PYD mensubu iki terörist yakalanmıştır." CİHAN
<< Önceki Haber TSK: 3 ilde 14 PKK'lı etkisiz hale getirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER