Erdoğan: Serçe parmağını dahi beton yığınlarına değişmeyiz


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hiçbir polisimizin, askerimizin değil canını, serçe parmağını dahi oradaki beton ve demir yığınlarına değişmeyiz. Çünkü son zamanlarda bu sebepten şehit verdiğimizi görüyoruz." dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 23. Muhtarlar Toplantısı'nda konuştu.

Güvenlik güçlerinin terör örgütüne her gün ağır darbeler indirdiğini anlatan Erdoğan, sınıra yakın ilçelerde, sınırın diğer tarafından yapılan tahkimat sebebiyle operasyonların yavaş ilerlediğini belirterek, şehitlerin, büyük miktarlarda hazırlanan bombalardan kaynaklandığını vurguladı.

"BİNALAR UZAKTAN YIKILABİLİR"

Erdoğan, şunları söyledi: "Biz sivil vatandaşlarımızın zarara görmemesi konusunda hassasiyet gösterdiğimiz için bu derece büyük sorunla karşılaşıyoruz. Ancak güvenlik kuvvetlerimizin de can güvenliklerini düşünmek mecburiyetindeyiz. Gerekiyorsa operasyon yürütülen yerlerin tamamen boşaltılması ve zaten artık kullanılamayacak hale gelmiş olan binaların uzaktan yıkılması yoluna gidilebilir. Bu bölge biliyorsunuz altyapısı olmayan bir bölge bizim de derdimiz buralarda ağır, orta, az hasar... Önce buralarda altyapıyı A'dan Z'ye yapmamız lazım. Biz buralarda kentsel dönüşüm gerçekleştirerek buraları yeniden inşa etmemiz lazım. Buraların tamamen yıkılıp sıfırdan inşa edilmesi lazım. Şimdi hemen spekülasyonlar başladı. 'Buralarda siz sıfırdan yeni yerler yapıyorsunuz; ama şehitler için bu tür yerler yapmıyorsunuz'. Kim diyor? Niçin böyle yalanlar? Biz şu anda şehitlerle ilgili devletimizin onlara vermiş olduğu birçok imkanlar var. Bunları her defasında açıklamak şehidimize saygısızlık olur diye biz bunların üzerinde durmuyoruz. Bölgede yapılan kentsel dönüşüm de oradaki mülk sahiplerine yönelik yapılacak işlerdir."

"BU SEBEPTEN ŞEHİT VERİYORUZ"

"Adil olmak bir devletin şanındandır, şerefindendir. Bizim devletimiz ve hükümetimiz bu hassasiyet içinde bu adımı atıyor." diyen Erdoğan, "Hiçbir polisimizin, askerimizin değil canını, serçe parmağını dahi oradaki beton ve demir yığınlarına değişmeyiz. Çünkü son zamanlarda bu sebepten şehit verdiğimizi görüyoruz." şeklinde konuştu.

"TOPRAĞIN ALTINDA NİCE GAFİLLER GÖRECEKLER"

Erdoğan, şöyle konuştu: Biz bu coğrafyayı vatanımız olarak kabul ettiğimiz, hayatımızı burada sürdürmekte kararlı olduğumuz müddetçe bu mücadele bitmeyecektir. Birilerinin başka vatanları, yaşayacakları başka ülkeler, başka topraklar olabilir. Ama bizim gidecek başka yerimiz de yok, bu toprakları bırakmaya niyetimiz de yok. Bu böyle bilinmelidir. Milletimizin birliğini, beraberliğini hedef alarak bizi köşeye sıkıştıracaklarını sananlar, üzerine bastıkları toprağın bir de altına baksınlar. Orada aynı niyetle yola çıkmış ama her defasında hüsrana uğramış kendileri gibi nice gafiller göreceklerdir. Bayrağımız rengini şehitlerimizin kanından alıyor. Kendi paçavralarını bayrağımızın yerine dikmeyi düşünenler, onları ancak kefenleri olarak kullanabilir."

Erdoğan, "Bu vatanda kimse operasyona kalkmasın. Kalkışırsa işte şu anda ödedikleri bedeli her zaman ödemeye devam edecekler. Bunu böyle bilsinler. Bizim Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden başka bir devletimiz asla yoktur. Bunu herkes kabullenecek. Çıkmış birisi paralel devlet, öbürü bilmem ne devlet... Yok arkadaş! Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin mensubu olarak ya varsın, ya yoksun. Olay budur." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Erdoğan: Serçe parmağını dahi beton yığınlarına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER