TSK: Kilis ve Oğuzeli'nde 9'u çocuk 30 IŞİD'li yakalandı


Genelkurmay Başkanlığı dün (01 Şubat) Kilis ve Oğuzeli'nde 9'u çocuk olmak üzere toplam 30 IŞİD terör örgütü üyesinin yakalandığını bildirdi.

TSK'nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre; Kilis Elbeyli'de, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan girmeye çalışan ve IŞİD terör örgütü üyesi olduğu değerlendirilen ikisi yabancı uyruklu toplam 15 şahıs (9'u çocuk) yakalanarak gözaltına alındı.

Yine Elbeyli'de, icra edilen önleyici kolluk devriyesi esnasında, IŞİD terör örgütü üyesi olduğu değerlendirilen altısı yabancı uyruklu toplam 7 şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Gaziantep Oğuzeli'de, Türkiye'den Suriye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan ve IŞİD terör örgütü üyesi olduğu değerlendirilen yabancı uyruklu 8 şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

DÜN 6 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Şırnak Cizre'de devam eden operasyonda; üç bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 508 oldu. Ayrıca beş adet Kaleşnikof piyade tüfeği, silahlara ait 31 adet şarjör ve 818 adet fişek, bir adet M-16 piyade tüfeği, bir adet roketatar, altı adet el bombası, bir adet el telsizi, bir adet gece görüş dürbünü, iki adet dürbün ele geçirildi.

Diyarbakır Sur'da devam eden operasyonda; üç bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 148 oldu. Yedi adet el yapımı patlayıcı imha edildi.

Batman'da, 'bölücü terör örgütünün propagandasını yapmak' suçundan aranan bir iş birlikçi şahıs yakalanarak gözaltına alındı, bir adet tabanca ve bu silaha ait altı adet fişek ele geçirildi.

Hatay Kumlu'da, bölücü terör örgütünden kaçan bir terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

CİHAN
<< Önceki Haber TSK: Kilis ve Oğuzeli'nde 9'u çocuk 30 IŞİD'li yakalandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER