TSK'nin madalya ve nişanlarının mirasçılara intikalinde düzenleme


İçişleri ve Millî Savunma Bakanlarının birlikte hükümlerini yürüttüğü Türk Silahlı Kuvvetleri Savaş Takdirnamesi, Madalya ve Nişan Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı.

Buna göre; 2002 tarihli yönetmeliğin 13. madde birinci fıkrasının (c) ve (d) bentleri şöyle değiştirildi: "Madalya ve nişan alan veya almaya hak kazananların vefatları halinde bu madalya veya nişanlar kendileri tarafından resmi vasiyetname ile mirasçılarına bırakılmamış ise en büyüklerinden başlamak üzere çocuklarına, çocukları yoksa babasına, o da yoksa annesine, baba ve annenin boşanmış olduğu durumlarda çocuğun velayeti kimde ise ona, anne ve babanın olmadığı durumda eşine, eşinin de yokluğu halinde 22/11/2001 tarihli ve 4721 sayılı Türk Medenî Kanunu hükümlerine göre diğer kanunî mirasçılarına intikal eder.

Kendilerine madalya ve nişan intikal edenlerin vefatları halinde, bu madalya ve nişanlar en büyüklerinden başlamak üzere çocuklarına, çocukları yoksa babasına, o da yoksa annesine, baba ve annenin boşanmış olduğu durumlarda çocuğun velayeti kimde ise ona, anne ve babanın olmadığı durumda eşine, eşinin de yokluğu halinde 4721 sayılı kanun hükümlerine göre diğer kanunî mirasçılarına intikal eder."

CİHAN
<< Önceki Haber TSK'nin madalya ve nişanlarının mirasçılara intikalinde... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER