TSK'dan Fırat Kalkanı açıklaması

Türk Silahlı Kuvvetleri, Fırat Kalkanı harekatının 39. gününde bugün saat 07.00'ye kadar meydana gelen gelişmelerle ilgili açıklama yaptı.

samanyoluhaber.com

Keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen 10 IŞİD hedefine, ateş destek vasıtaları tarafından 33 Fırtına, 40 ÇNRA ve 20 tank atışının yapıldığı kaydedildi.

TSK'nın açıklamasına göre, Azez-Rai bölgesinde 'muhaliflerden' oluşan Özel Görev Kuvvet Grubu ile IŞİD arasında Uvayşiyah, Cubban, Tall Atiyah ve Tall Aşah mahallerinde yoğun çatışmaların devam ettiği belirtildi. 

3 'MUHALİF' ÖLDÜ, 7'Sİ DE YARALANDI 

Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 3 muhalifin öldüğü, 7’sinin de yaralandığı açıklandı. Muhalifler tarafından harekatın başlangıcından bu yana 107 mahalde yaklaşık 925 km2'nin kontrol sağlandığı açıklandı. 

10 IŞİD HEDEFİNE 33 FIRTINA, 40 ÇNRA VE 20 TANK ATIŞI YAPILDI 

Keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen 10 IŞİD hedefine, ateş destek vasıtaları tarafından 33 Fırtına, 40 ÇNRA ve 20 tank atışının yapıldığı öğrenildi. Atışlar sonucunda 4 silah yüklü araç, arazide kamufle edilmiş 5 çadır tipi barınma alanı, bir karargah binası imha edildi. Fırat Kalkanı harekatının başlangıcından bugüne kadar toplam 1578 hedefe, 6 bin 062 Fırtına, ÇNRA, Havan atışı ile 1270 tank atışının yapıldığı belirtildi.


<< Önceki Haber TSK'dan Fırat Kalkanı açıklaması Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER