TÜDEF, AVM yönetmeliğine tepki gösterdi


Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF), Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nca yayınlanan Alışveriş Merkezleri Hakkındaki Yönetmeliğe tepki gösterdi.

TÜDEF Genel Başkanı Hasan Atak imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, bakanlıkça çıkarılan ve amacı, "Alışveriş merkezlerinin nitelikleri ile açılış, faaliyet ve denetimlerine ilişkin usul ve esasları düzenlemek olan" bir yönetmeliğe, tüketici derneklerince olası tüketici hak ihlallerini yerinde çözmeye yönelik Tüketici Yardım Bürolarının açılması görüşünün yansımadığı ifade edildi.

TÜDEF'ten yapılan açıklama şu şekilde: "Yönetmelik ile AVM'lerde; sosyal ve kültürel etkinlik alanı, acil tıbbi müdahale ünitesi, ibadet yeri, bebek bakım odası, çocuk oyun alanı ve dinlenme alanları ile ortaklaşa kullanma, korunma veya faydalanma için zorunlu olan diğer alanlar oluşturulduğu görülmektedir. Bununla birlikte TÜDEF tarafından yönetmelikte yer alması istenen; 'olası tüketici hak ihlallerini yerinde önlemeye yönelik şikayetlerinin derneklerce anında değerlendirilerek kısa sürede sonuçlandırılması ve tüketicilere hukuki destek sağlamak üzere AVM' lerde Tüketici Yardım Bürolarının kurulması' konusunda ki önerinin yönetmelikte yer almadığı üzüntüyle görülmüştür. Bu anlayış, olsa olsa, 'Şu tüketici dernekleri olmasa ticareti ne güzel idare ederdim' anlayışı olup, tüketicinin etkin korunması ilkelerine, tüketicinin temsil ve sesini duyurma hakkına aykırıdır."

CİHAN
<< Önceki Haber TÜDEF, AVM yönetmeliğine tepki gösterdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER