TÜİK: Tavuk yumurtası üretimi 1,4 milyar adet olarak gerçekleşti


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), şubat ayında tavuk yumurtası üretiminin 1,4 milyar adet olarak gerçekleştiğini bildirdi.

TÜİK, şubat ayı 'Kümes Hayvancılığı Üretimi' verilerini açıkladı. Buna göre, tavuk yumurtası üretimi şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 4,9 azalırken, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,8 arttı.

Kesilen tavuk sayısı şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 2,2 artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,1 azaldı. Şubat ayında kesilen hindi sayısı ise bir önceki aya göre yüzde 9,1 yükselirken, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 22,2 düştü.

TAVUK ETİ ÜRETİMİ 146 493 TON, HİNDİ ETİ ÜRETİMİ İSE 2 702 TON OLARAK GERÇEKLEŞTİ

Tavuk eti üretimi şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 2,3 artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,5 azaldı. Şubat ayında hindi eti üretimi ise bir önceki aya göre yüzde 6,8, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 22,2 azalış gösterdi.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre, tavuk eti üretimi bir önceki aya göre yüzde 2,3 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış seriye göre ise tavuk eti üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,1 azaldı. CİHAN
<< Önceki Haber TÜİK: Tavuk yumurtası üretimi 1,4 milyar adet olarak... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER