Tuncel: Tebligat yapılmadan gözaltı kararının alınması siyasi komplo


Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alınan Halkların Demokratik Kongresi Eş Sözcüsü Sebahat Tuncel, sevk edildiği mahkeme tarafından yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı. Adliye çıkışı konuşan Tuncel, "Tebligat yapılmadan böyle bir kararın alınması siyasi komployu içeriyor." dedi.

Sebahat Tuncel, Belçika'nın başkenti Brüksel'e gitmek için sabah saatlerinde gittiği Atatürk Havalimanı'nda, hakkında yakalama kararı olduğu için gözaltına alındı. Bakırköy Adliyesi'ne götürülen Tuncel, savcılıkta verdiği ifadenin ardından mahkemeye sevk edildi. Tuncel, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı. HDP Milletvekili Pervin Buldan ile adliyeden çıkan Tuncel, gazetecilere açıklamada bulundu.

Tebligat yapılmadan gözaltına alındığını söyleyen Tuncel, "2010 yılında İstanbul'da yaptığım bir konuşma ve 2013 yılında nevruza katılma nedeniyle ifademe başvurmak istediklerini ama tebligat yapmadan yakalama kararı çıkardıklarını öğrendik. Bu ciddi bir sorun. Ben iki dönem milletvekilliği yaptım. En son yaptığım adres değişikliği nedeniyle adresimin belli olmadığına dair yaklaşımıyla yakalama kararı çıkarılmış. Mesele adli kontrol vermek." diye konuştu.

Yurt içinde yaptığı konuşmalar nedeniyle hakkında yurt dışına çıkış yasağı verildiğini belirten Tuncel, şunları söyledi: "Bu problemli bir yaklaşım. Tebligat yapılmadan böyle bir kararın alınması siyasi komployu içeriyor. Diğer savcılar ulaşıyor da bu savcı nasıl ulaşamıyor. Şuan itibariyle adli kontrol kararı nedeniyle yurt dışına gidemeyeceğiz. Avukatımız itiraz edecek. Neden yurt dışı yasağına karar verdikleri ilginç. Hangi neden yurt dışı yasağını gerekli kılar? Yapılan o konuşmalar nedeniyle yurt dışı yasağı verilmesinin bir mantığı yok." CİHAN
<< Önceki Haber Tuncel: Tebligat yapılmadan gözaltı kararının alınması... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER