Tunceli'de 'Suruç' tepkisi


Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen patlamada 30 kişinin hayatını kaybetmesi Tunceli'de düzenlenen yürüyüş ve oturma eylemi ile protesto edildi.

Tunceli'de Sanat Sokağı'nda Dersim Halk Meclisi öncülüğünde bir araya gelen kalabalık, Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan İnsan Hakları Heykeli'ne doğru yürüyüşe geçti.

HDP Dersim milletvekilleri Edibe Şahin ve Alican Önlü, Tunceli Belediye Eşbaşkanları Nurhayat Altun ve Mehmet Ali Bul, ilçe belediye başkanları, HDP, DBP yöneticileri, ESP, DHF, EMEK, Partizan temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kepenk kapatan esnaf da eyleme destek verdi.

Dersim Halk Meclisi adına basın açıklamasını okuyan Hakan Kavut, Suruç'ta yaşanan katliamın, Türkiye'nin Ortadoğu politikasından kaynaklandığını ifade ederek, AK Parti'ye tepki gösterdi. Kavut, daha önce Mersin'de, Diyarbakır'da planlanan katliam girişimlerinin bugün Suruç'ta devam ettiğini ifade ederek, "Buz kırılmış yol açılmıştır. Ne DAİŞ ne de AKP halklarımızın birlik duygularının önüne geçemeyecektir. Ortadoğu halkı sosyalist gençleri unutmayacaktır." dedi. Yürüyüşün ardından kalabalık hayatını kaybedenlerin anısına bir dakikalık oturma eylemi yaptıktan sonra İnsan Hakları Heykeli önünde mum yakıp karanfil bıraktı.
CİHAN
<< Önceki Haber Tunceli'de 'Suruç' tepkisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER