Turhan Bozkurt: Sermayeye ilişmeyin, 2001 krizini mumla ararsınız

Turhan Bozkurt: Sermayeye ilişmeyin, 2001 krizini mumla ararsınız

Alenen devlet tehdidine maruz kalanlar; iktidarın yalanlarını, iftiralarını, yolsuzluklarını sineye çekmeyen kişi ve müesseselerle mahdut değil. Anayasa ve kanunlar, temel hak ve hürriyetler çiğnenirken hükûmet ve Saray’la aynı koroda yer almamak idam fermanını imzalamak mânâsına geliyor. ‘Bîtaraf olanların bertaraf edileceği’ tehdidini unutmadık! Muhalefeti sindirmeye odaklananlar, “Ya biat edecekler ya da yok olacaklar.” sözleri ile pervasızlıkta kendi rekorunu kırıyor.

Eflatun, asırlar evvel ne güzel izah etmiş: “Bir devlette başa geçenler, başa geçmeyi en az isteyenler olduğu takdirde dirlik ve düzen orada var olur. Aksi takdirde toplumda ne dirlik kalır ne de düzen.” Başımıza gelenleri anlayabilmemize katkı sağlayacak kadar çarpıcı sözler…

Doğan Grubu veya falanca holdinge el konulacak. Patronlar tutuklanacak.” nev’inden hezeyanları korkutmak, yıldırmak maksadı ile dillendiriyorlar. Netice alamayacaklarını bile bile Manisa, Malatya ve Sakarya’da derneklere makul şüphe baskınları yaparak iş âlemine imada bulunuyorlar. Zeminin ayaklarının altından kayıp gittiğini gördükçe zırvalayacaklar.

Halet-i ruhiyeleri hiç iyi değil. Vuzuha kavuşturalım:

Öfkeliler. Zira yargıyı kendilerine bağlamalarına, HSYK’yı Saray’ın noter kâtipliği derekesine indirmelerine ve milyon dolarları akıttıkları besleme basına rağmen sokakta protesto edilmekten kurtulamıyorlar. Steril salonlarda bile aleyhte pankart açılabilir korkusu ile kürsüye çıkıyorlar.

(...)
YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
<< Önceki Haber Turhan Bozkurt: Sermayeye ilişmeyin, 2001 krizini mumla... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER