"Turizmciler bir nebze de olsa rahat nefes alabilecek"


Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan 2016 Turizm Eylem Planı ile turizmcilerin bir nebze de olsa rahat bir nefes alabileceğini belirtti.

Demir, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan 2016 Turizm Eylem Planı'nı değerlendirdi. Açıklanan eylem planı ile turizmcilerin bir nebze de olsa rahat bir nefes alabileceğini söyleyen Demir, "Sektöre 255 milyon lira destek sağlandı, 288 milyon liralık ödemeler de ertelenerek 3 yıla yayıldı." dedi. Açıklanan eylem planında turizmciler için destek paketleri yer alırken, ödemelerde de kolaylıklar sağlandığını vurgulayan Demir, şu bilgileri verdi: "Birinci eylemde turist getiren A grubu firmalara uçuş başına 6 bin dolar destek sağlanacak. Ülke sınırlandırması da kaldırılacak. Bu destekten yararlanan firmalar için turist getirecek ülke sayısı 13 iken 26'ya çıkacak. İkinci maddede en az 400 bin turist getiren seyahat acentelerine 100 bin TL'ye kadar kredi kullanma hakkı çıktı. Sektörde daralma olursa turizm firmalarını ihtiyaç halinde borçlarının yeniden yapılanması sağlanacak. Turizm kredilerinin ötelenmesinde ve yeniden yapılandırılmasında kolaylık sağlanacak. Bakanlık belgeli konaklama tesislerinden alınan pay bedellerinin 2016 yılı ödemeleri ertelenecek ve 3 taksite bölünecek."

'255 MİLYON TL HİBE'

Açıklanan paket ile 255 milyon TL hibe desteği sağlanacağını ve 288 milyon TL'lik ödemenin de erteleneceğini söyleyen Demir, "Turizm sektörüne verilen destekler maliye yedek ödeneğinden karşılanacak ve ekonomiye bir yük teşkil etmeyecek. Çevreye duyarlı tesislere su, atık su, katı atık bedelleri en düşük tarifeden uygulanacak, aradaki farkı hazine karşılayacak. Deniz turizmi tesisleri ihracatçı kapsamına alınıyor, 750 bin dolar ve üzeri gelir getiren tesisler ihracatçı sayılacak. Tüm bu açıklanan eylem planları ile turizmci bir nebze de olsa rahat bir nefes alacak." değerlendirmesinde bulundu.

'TOP TURİZMCİDE'

Terör eylemleri sebebiyle karizmasını yitiren Türk turizminin 2016 yılında canlanacağına olan inancını dile getiren Başkan Demir, "Hükümet açıkladığı eylem planı ile turizmcinin ve turizmin eski günlerine dönebilmesi için gerekeni şimdilik yapmıştır. Artık top turizm sektöründedir. Turizm yatırımcısı Türk turizminin eski şaşaalı günlerine kavuşabilmesi için taşın altına elini koymalı ve farklı pazarlara yönelmelidir. Tatilcilere ülkemizde güvenli bir şekilde tatil yapacağını hissettirmek ve Türkiye'de kendi evlerindeymiş gibi ağırlanacağını aşılamak gerekmektedir. Bu konuda da turizmcimizin gereken hassasiyeti göstereceğine inancım tamdır." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber "Turizmciler bir nebze de olsa rahat nefes alabilecek" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER