Türk Eğitim-Sen: 28 Şubat zulmü hortlatıldı

Türk Eğitim-Sen: 28 Şubat zulmü hortlatıldı

Türk Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Ekrem Şenol, ÖSYM tarafından mesleki ve teknik eğitim liseleri mezunu üniversite adaylarına verilen ek puan uygulamasının kaldırılmasına ilişkin "28 Şubat sürecinde katsayı zulmüne isyan eden zihniyet bu dönemde aynı zulmü tekrar hortlatmışlardır." dedi.

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Ekrem Şenol, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, mesleki ve teknik eğitim veren liselerden mezun öğrencilere üniversite sınavlarında verilen ek puanların kaldırıldığını söyledi. Artık mesleki, teknik ve imam hatip liseleri mezunlarının üniversite sınavında ek puan alamayacağını anlatan Şenol, mesleki ve teknik eğitim veren ortaöğretim kurumları öğrencilerinin yıllardır karşılaştığı katsayı adaletsizliğinin bir kez daha gün yüzüne çıktığını belirtti. Bu yıl mesleki ve teknik liselerden mezun olanların ek puan almadan sınav sonucunun değerlendirileceğini ifade eden Şenol, YÖK Başkanı Yekta Saraç'ın 'Bilindiği üzere mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olan öğrencilere artı (ek) puan uygulaması bu seneden itibaren yeni mezunlar için 30 Mart 2012 tarihli ve 6287 sayılı Kanun değişikliği ile kalkmış bulunmaktadır' şeklindeki ifadesini anımsattı.

Ekrem Şenol, şöyle devam etti: "Uygulama neticesinde bu yıl son sınıftan itibaren mesleki ve teknik eğitim veren okul öğrencilerine ek puan vermemeyi ve bundan sonraki süreçte de ek puanı kaldırmayı gerçekleştirmiştir. Ancak önceki yıllarda mezun olan mesleki ve teknik eğitim veren okul öğrencilerine ek puan verilecektir. 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu 'nun 8. maddesinde eğitimde fırsat eşitliği açıkça belirtilmişken bu kanuni hak böylece meslek liseli gençlerimizin elinden alınmıştır. Mesleki ve teknik eğitim kurumları öğrencilerinin aldığı eğitim programları öz itibariyle mesleki program müfredatına ağırlık vermektedir. Zaten katsayının mantığı da öğrencilerin meslek lisesi müfredatını ağırlıklı almalarından ötürü ortaya çıkan boşluğu ortadan kaldırma amacındadır. Dolayısıyla bu düzenleme öğrencilerimizi mağdur ettiği kadar Türkiye'nin gelişmişlik hedefine de olumsuzluk etkiler taşıyacaktır."

"Görüyoruz ki şu an ki katsayı zulmü ile hükümetin bir zamanlar feryat ettiği 28 Şubat uygulamaları paralellik göstermektedir." diyen Şenol, "O dönemde katsayı zulmüne isyan ederek taraftar toplayan zihniyet bu dönemde bu öğrenci zulmünü tekrar hortlatmışlardır. Hükümet daha önce katsayı adaletsizliğini kaldırdığını belirterek propaganda yapıyordu. Ne oldu da 28 Şubat kararları yeniden hayata geçirildi? Anadolu liseleriyle meslek liselerinin eğitim kalitesi aynı düzeye mi çıktı? Siz insanları kandıracaksınız, oylarını alacaksınız, sonra da el altından değişiklik yapacaksınız." ifadelerini kullandı.

İşsizlik oranının yüzde 10'u aştığını hatırlatan Şenol, "Gençlerimizin istihdamını destekleyen mantıklı ve vizyon sahibi bir politika izlemek yerine tamamen mantık dışı uygulamalarla uğraşmak ülkemiz adına ciddi bir ayıp ve vebaldir. Katsayı adaletsizliğinde emeği olan herkesin bu vebal altında ezileceğini belirtmek isteriz. Bunun takipçisi olacağız, peşini bırakmayacağız." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Türk Eğitim-Sen: 28 Şubat zulmü hortlatıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER