Türk Haber-Sen: PTT, gişelerde asli işinin dışında bir tek mısır satmıyor

Türk Haber-Sen: PTT, gişelerde asli işinin dışında bir tek mısır satmıyor

Türk Haber-Sen Çankırı İl Temsilcisi Fahrettin Usta, PTT çalışanlarının zor şartlar altında çalıştığını savunarak, "PTT, gişelerde asli işinin dışında bir tek mısır satmıyor." diye tepki gösterdi.

Usta, Çankırı PTT Başmüdürlüğü önünde yaptığı basın açıklamasında, yetkililerin hizmet kalitesinin düşürmek için zemin hazırladıklarını ifade etti. Açıklamada; Türkiye Kamu-Sen Çankırı İl Temsilcisi Nuh Yalçın, Türkiye Kamu-Sen'e bağlı sendika şube başkanları ile sendika üyesi PTT çalışanları hazır bulundu.

Gişelerde PTT'nin asli işinin dışında bir tek mısır satmadığını savunan Usta, "Gişelerden bayan personeller kaldırılarak sanayi sitelerinde milli piyango bileti sattırılmakta. Kendi işimizi bırakıp, kozmetik ürün şirketlerinin tahsilatlarını yapmaya başladık. Vatandaşımız kapı önlerinde saatlerce kuyruk beklerken, boş gişeleri gören vatandaşlarımız personelin gişe arkasında gezindiğini zannederek hizmet üreten arkadaşlarımız ile münakaşaya yeltenmekte. Halbuki sorun, planlanan iş gücüne göre hazırlanan mekanlarımızda yeterince personel isdihtam ettirilmeyip, yine personelden tasarrufla hizmet aksatılmaktadır." dedi.

Usta, şu ifadeleri kullandı: "Gecesini gündüzüne katan, mesai mefhumu gözetmeksizin tek başına 3-4 kişilik hizmet ve dağıtımı üstlenen, yarış atı gibi gişe işlem adedi ile tehdit edilen, evine iş götüren personelimiz canından bezdi. Kurum aidiyetini yitirmelerine sebebiyet veren baskı ve adam kayırmacılığı had safhaya çıkmıştır. Kanun ve mevzuat dışı uygulamalar sendikamız tarafından 6 aydan beri ikaz edilmesine rağmen dikkate alınmamış, üç maymunu oynayanlar, kamu çalışanlarını maraba görenler, baskı ve tehditle haklarını gasp edenlerin en kısa sürede hak yolunda adım atmalarını, aksi taktirde bu taleplerimizin bundan böyle rica minnetle olmayacağını ifade etmek istiyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber Türk Haber-Sen: PTT, gişelerde asli işinin dışında... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER