Türk işadamları, Soçi'yi terk ediyor


Türkiye'ye karşı yaptırımlar Rusya'nın tatil beldesi Soçi'deki Türk işadamlarını da vurdu.

Kuban 24 televizyonunun yaptığı habere göre Soçi'deki " Magnoliya" alışveriş merkezinde Türk kürkü ve deri satan 150'den fazla mağaza kapanmanın eşiğinde. Soçi ve komşu şehir sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği alışveriş merkezi en sakin günlerini yaşıyor. Sahibi Türk olan mağazaların neredeyse kalmadığı, olanlarında yakın zamanda Türkiye'ye geri döneceği belirtiliyor. Ayrıca Türk işadamlarının mağaza ve iş yerlerini Rus vatandaşlarına devrettiği ifade edildi.

Habere göre mağaza sahipleri, yaptırımlardan dolayı hem Türk hemde yerli işadamlarının mağdur olduğunu söyleyerek Türkiye'den ürün gelmediği için kapanmak zorunda kaldıklarını dile getiriyorlar.

Yaptırımlardan sadece işadamları değil, aynı zamanda mağaza sahipleri mağdur oluyor. Son iki ayda Magnoliya alışveriş merkezinde 150 mağazadan 30'u kapanınca kira sahipleri de zor durumda kaldı. Boşalan mağazaları kiralamak isteyen neredeyse yok denecek kadar az. Türkiye – Rusya krizinin devam etmesi diğer mağazaların da kapanmasına neden olacağından endişe ediliyor. CİHAN
<< Önceki Haber Türk işadamları, Soçi'yi terk ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER