Türk okulu öğrencileri, Kamboçya'da yetimhane açtı


Avustralya'daki Türk lisesi öğrencileri, kendi aralarında topladıkları bağışlarla Kamboçya'da 40 yataklı yetimhane açtı.

Avustralya adına, özellikle fakir ve ihtiyaç sahibi ülkelere yaptığı yardımlar nedeniyle farklı kesimlerin büyük takdirini kazanan Kimse Yok Mu Derneği'nin kardeş kuruluşu Australian Relief Organisation (ARO), yaptığı çalışmalarla dikkat çekiyor. Çeşitli dönemlerde kampanyalar düzenleyen ve özellikle Afrika kıtasındaki muhtaç insanlara yardım götüren ARO gönüllüleri, bu defa yardım elini Kamboçya'ya uzattı. Melbourne'de bulunan Sirius Eğitim Kurumları son sınıf kız öğrencileri, kendi aralarında başlattığı kampanya sonucu elde edilen bağışlarla Kamboçya'da 40 yataklı yetimhane açtı.

YETİMLER İÇİN GÜNLERCE KERMES VE FARKLI ETKİNLİKLER DÜZENLEDİLER

Kamboçya'nın Kampong Cham şehrinde yapımı tamamlanan ve 25 bin dolara mal olan yetimhanede, ilk etapta 24 lise öğrencisinin barınacağı ve içinde yemekhane ve etüt salonlarının yanı sıra, diğer ihtiyaç alanlarının olacağı belirtildi. Sirius Koleji öğretmenlerinden proje sorumlusu Sema Fırat, Kamboçya'daki ihtiyaç sahiplerine öğrencilerin yaptığı yardımlarla ulaşılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Fırat, üniversite sınavlarına da hazırlanan Türk okulundaki 12'inci sınıf öğrencilerinin yeterli yardımı toplayabilmek için günlerce kermes ve farklı sosyal etkinlikler yaptıklarını belirtti.

Türk okulundaki 35 gönüllü öğrencinin kampanyada aktif rol aldığını vurgulayan proje sorumlusu Fırat, toplanan yardımların, Australian Relief Organisation (ARO) ile Kamboçya'da bulunan Mekong Yardım Derneği aracılığıyla yerine ulaştığını söyledi. Fırat ayrıca, "projenin 6 ay gibi kısa bir sürede tamamlandığını ve öğrencilerin Kamboçya'ya giderek yetimhanenin açılışına katıldığını" aktardı. Sirius Koleji öğretmeni Fırat, yardımlarıyla destek veren tüm hayırseverlere de özellikle teşekkür etti. Açılış merasimine bizzat yardım toplayan öğrencilerle iki öğretmenin katıldığını belirten Sema Fırat, 4 Aralık Cuma günü yetimhanenin törenle hizmete açıldığını belirtti.

YETİM DUASI ALMAK, ÇOK ÖZEL BİR DUYGU

Açılışa giden öğrenciler ise yetimhanede hayat süren Kamboçyalı öğrencilerin mutluluğunu paylaşmanın kendilerini son derece sevindirdiğini ve yaşanan duygusal anların kelimelerle ifade edilemeyeceğini aktardı. "Muhtacı sevindirmenin önemli olduğunu; ancak bir yetim duası almanın ise İslam'da ve sosyal yaşamda çok daha farklı bir duygu olduğuna" dikkat çeken ARO'nun gönüllü yardımsever öğrencileri, benzer kampanyalara destek vermeye devam edeceklerini kaydetti.

Kamboçya'da, halkın yaklaşık üçte biri yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Savaş, yoksulluk ve AIDS gibi sebeplerle ülkede binlerce korunmaya muhtaç çocuk bulunuyor. Çocuklar ya tarım işçisi, balıkçı, maden işçisi, hizmetçi olarak çalışmak zorunda kalıyor ya da sokaklarda dilenerek hayatlarına devam etmeye çalışıyor. Ülke genelinde ailesinin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için çalışan 5 ila 14 yaş arası yaklaşık 300 bin çocuk işçi bulunuyor. CİHAN
<< Önceki Haber Türk okulu öğrencileri, Kamboçya'da yetimhane açtı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER