Bülent Arınç: Hocaefendi'ye selam olsun

Bülent Arınç, 11 yıl önce atılan adımların Türkiye'ye ne kadar faydalı olduğunu bugün herkesin gördüğünü, dün iftira atanların bugün Fethullah Gülen Hocaefendi'yi tebrik ettiğini söyledi

Bülent Arınç: Hocaefendi'ye selam olsun

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Uluslararası Türkçe Derneği (Türkçeder) tarafından bu yıl “Evrensel Barışa Doğru” temasıyla düzenlenen 11. Türkçe Olimpiyatları'nın Bursa şenliğine katıldı. Atatürk Stadı'nda yapılan ve 30 bin Bursalının izlediği şenlikte konuşan Arınç, geçtiğimiz yıllarda da Bursa'da yapılan Türkçe Olimpiyatları gecelerinde birlikte olduklarını hatırlattı. 


"BİZ MUVAFFAK OLAMADIK, TÜRKÇE OLİMPİYATLARI 10 YILDA MUVAAFFAK OLDU"

Medeniyetler ittifakına atıfta bulunan Arınç sözlerine şöyle devam etti: "Bundan birkaç yıl önceki bir şölende ifade etmiştim, medeniyetler ittifakı denen bir şey varsa, diyalog, hoşgörü ve barış gerçekleşir ve terör belasından kurtulursak bu çok güzel bir şey. Ama buna muvaffak olamadık. Bu şölenler 10 yılda buna muvaffak oldular. Birbirlerini hiç görmeyen, kimisi beyaz, kimisi siyah, kimisi buğday tenli, kimisi sap sarı ama Türk okullarında yetişmiş, dilimizi konuşan bu çocuklar bize yeni bir dünya vaat ediyor. Dünya barışının bir hayal olmadığını mutlaka gerçekleşeceğini ifade ediyorlar."

"BU BÜYÜK BİR DESTAN"

"Bu muhteşem fikir, akıl alacak bir şey değil" diyen Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu büyük bir destan, büyük bir başarıdır. Her maraton ilk adımla başlar. İlk adımı atan, yol gösteren, fedakarlığı, feragati dünya çapında örnek gösteren muhterem büyüklerimizden Allah ebeden razı olsun. Bugün dünyanın neresine giderseniz gidin, sizi bu okullarımız ve öğretmenlerimiz karşılıyor. Kapıyı çaldığınız her yerde Türk okulları var, bayrağı ile inancı ile, her şeyi ile. Buralara önden giden atlılar gibi gidenlere kucaklarımızı açmalıyız. O fedakar öğretmenler Boğaziçi, ODTÜ'yü bitirerek buralara gittiler. Onları candan kutluyorum, onlara candan selam olsun. Onları yetiştiren annelere-babalara binlerce selam olsun. O yollarda hayatını kaybeden Adem Tatlı'dan diğer kardeşlerime kadar hepsine Rabbim rahmet eylesin."

"MUHTEREM BÜYÜĞÜMÜZ FETHULLAH GÜLEN HOCAEFENDİYE SELAM OLSUN"

Arınç, bu idealleri yaşatanlara gönül borcumuz bulunduğunu belirterek, "Türkiye'yi, Türkçeyi dünyada ses bayrağı haline getiren, İstiklal Marşı ile başlayıp Türkiye sevdası ile insanları buluşturan muhterem büyüğümüz Fethullah Gülen Hocaefendiye selam olsun. Bu sözler konuşulduğu zaman, en yakınımızdaki insanlar tereddüt ettiler, en uzağımızdakiler ise şüphe ile baktılar. 'Mutlaka bu işin altında bir bit yeniği, bir çıkar vardır' diye yanlış düşündüler. Dedikodu yaptılar, gıybet ettiler. Ama Hocaefendi ve ona inananlar hep müspet hareket etti. 'Biz misyoner değiliz, biz o ülkelerde Türkiye için bir gaye istemiyoruz, tek amacımız var, onların çocuklarını iyi yetiştirme ve dostluk köprüleri oluşturmak. Bugün herkes 11 yıl önce atılan adımların ne kadar faydalı olduğunu, Türkiye'ye ne kadar fayda sağladığını görüyor. Dün iftira atanlar, bugün onu tebrik ediyor. Sadece okullarımızdan ibaret değil bu okullar, şimdi üniversiteler kuruluyor. Hastanelerimizi kuruluyor, doktorlarımız faaliyete geçiyor. Türk bayrağının dalgalandığı her ülkede o ülkenin insanlarına hizmet götürülüyor."

"RABBİM UZUN ÖMÜRLER VERSİN"

Tarihte olduğu gibi yeniden büyük, yeniden güçlü bir medeniyetin ayağa kalktığını dile getiren Arınç, bütün dünyanın bunu saygıyla izlediğini vurguladı. Arınç, sözlerine şöyle devam etti: "Kendisini ziyaret edip dualarını istirham ettiğim muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi'nin sizlere selamları var. Bizde bugün buradan ve daha sonra 51 vilayetten yapılan bu organizasyonlardan ona selamlarımızı gönderiyoruz. Rabbim uzun ömürler versin, himmetini ali eylesin. Rabbim dualarından milletimizi ayırmasın."

CİHAN


<< Önceki Haber Bülent Arınç: Hocaefendi'ye selam olsun Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER