Türkdoğan: Ey devlet polislerinizle ve askerlerinizle biraz ilgilenin


İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, çeşitli tarihlerde PKK tarafından kaçırılan polis ve askerler ile ilgili açıklamalarda bulundu. Türkdoğan, basın toplantısı ile hükümete seslenmek istediklerini belirtti. Türkdoğan, "Ey devlet, polisleriniz askerlerinizle biraz ilgilenin. Bu ülkede insanlar öldüğünde ilgileniyorsunuz. Biz inşalar sağken ilgilenmenizi istiyoruz. Bu ülkedeki kötü alışkanlığın bitmesini istiyoruz. İnsanlar öldükten sonra onlarla ilgilenmeyin, insanlar sağken insanlarla ilgilenin." dedi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, CHP milletvekilleri Şanal Saruhan ve Murat Emir ve PKK tarafından alıkonulan 6 asker ve polisin aileleriyle basın toplantısı düzenledi. Türkdoğan, Türkiye'de yeni bir çatışma döneminin başladığını dile getirdi. İHD Genel Başkanı, konuşma esnasında PKK/HPG tarafından alıkonan polis ve askerlerin isimlerini açıkladı. Türkdoğan, "24 Temmuz 2015 Diyarbakır-Bingöl karayolunda polis memuru Vedat Kaya alıkonuldu. 28 Temmuz 2015 günü Diyarbakır-Bingöl karayolunda polis memuru Sedat Yabalak alıkonuldu. 13 Ağustos 2015 günü Diyarbakır-Lice karayolunda er Sedat Sorgun alıkonuldu. 18 Eylül'de Dersim-Erzincan karayolunda Astsubay Semih Özbey alıkonuldu. 2 Ekim'de Dersim-Pülümür karayolunda er Müslim Altuntaş ve er Adil Kavak alıkonuldu." dedi.

Türkdoğan, polis ve askerleri kaçıran PKK'ye seslenerek konuşmasına şöyle devam etti: "HPG'nin elinde tuttuğu asker ve polislerin can güvenliğinde sorumlu olduğunu, ailelerin ve demokratik kamuoyunun alıkonulan kişilerin serbest bırakılması isteğini dikkate alması gerektiğini vurgulamak istiyoruz."

İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, hükümetin de kendi vatandaşlarının özgürlüğü ve güvenliğinden sorumlu olduğunu, bu kişilerin serbest bırakılması için elinden geleni yapması gerektiğini vurguladı. Türkdoğan, "İnsan hakları örgütlerinin girişimlerini desteklemesi ve bu konuda kolaylaştırıcı bir rol oynaması gerektiğini kamuoyu önünde önemle belirtiriz." diye konuştu.

"OĞLUMUN SAĞLIĞINDAN ENDİŞELİYİM"

18 Eylül'de Dersim-Erzincan karayolunda kaçırılan Astsubay Semih Özbey'in babası Gürsel Özbey, çocuğunun sağlığından ve hayatından endişe ettiğini dile getirdi. Özbey, çocuğunun sağlığı ile ilgili şimdiye kadar bilgi almadığını ifade etti. Astsubay Özbey, "Meclisteki milletvekillerine söylemek istiyorum empati kurun sizin çocuklarınız bir saat geç kalsa ne yaparsanız? 70 gündür, ne yaşıyoruz, ne yiyoruz, ne içiyoruz. Bunu bir an önce çözüme kavuşturun, çocuklarımızı istiyoruz. Benim eşim kanser tedavisi görüyoruz. Hanıma ve çocuğuma bir şey olursa bunun hesabını kimden soracağım." dedi.

"KIZIM TEOG SINAVINA GİRDİ YANINDA DEĞİLİM, EŞİM İÇİN BURADAYIM"

28 Temmuz Diyarbakır-Bingöl karayolunda kaçırılan polis memurunun eşi Burcu Yabalak, 4 aydır eşinin getirilmediğini vurguladı. Yabalak, Hz. Ali'nin bir sözünü hatırlatarak konuşmasına devam etti: "Zulme engel olamıyorsanız eğer tüm dünyaya duyurun. Ben de tüm dünyaya duyuruyorum. Bugün kızım TEOG sınavı var, yanında değilim eşim için buradayım. Sadece eşimin sağ salim bize getirilmesi istiyorum. Sizlerin attığı her kurşun bir annenin bir eşin bir çocuğun yüreğinde son buluyor."

"HERKES TÜRKİYE'NİN BİR AN ÖNCE BARIŞ İKLİMİNE GİRMESİNİ İSTİYOR"

İHD Genel Başkanı Türkdoğan, "Alıkonan polis ve askerlerin feryatlarını taleplerini dinlediniz. Esasen burada herkes barış istiyor. Herkes Türkiye'nin bir an önce barış iklimine girmesini istiyor. Türkiye'de iç barış ortamını sağlamanın önemini vurgulamak istiyorum." ifadesinde bulundu.

Türkdoğan, konuşmasını şöyle tamamladı: "Ey devlet, polisleriniz askerlerinizle biraz ilgilenin. Bu ülkede insanlar öldüğünde ilgileniyorsunuz. Biz inşalar sağken ilgilenmenizi istiyoruz. Bu ülkedeki kötü alışkanlığın bitmesini istiyoruz. İnsanlar öldükten sonra insanlarla ilgilenmeyin, insanlar sağken insanlarla ilgilenin. Onları yaşatmak, hayatta tutmak için ilgilenin. Haberiniz var mı 2 polis 4 askeriniz alıkonmuş durumda ne yapmayı düşünüyorsunuz?"

CİHAN
<< Önceki Haber Türkdoğan: Ey devlet polislerinizle ve askerlerinizle... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER