Türkiye Finans'tan Karekodlu Çek uygulaması


Türkiye Finans, Karekodlu Çek uygulamasını başlattı. Bireysel ve kurumsal çek karnesi kullanan tüm müşteriler uygulama ile keşidecinin kredibilite ve güvenilirlik durumunu öğrenebilecek.

Karekod ile çekli alım satımların daha güvenilir hale geleceğini belirten Türkiye Finans Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Menduh Kara, şunları ifade etti:

"Karekodlu çek yeni yeni yaygınlaşmaya başlayan bir ürün. Bireysel ve kurumsal çek karnesi kullanan tüm müşteriler bu üründen yararlanabilir. Çek hamilleri, çek ile yapılan alım satımlarda keşidecinin ödeme eğilimini ve çekin ödenebilirliğini akıllı telefonları kanalı ile çekte bulunan QR kodu okutarak görebilecek. Karekodlu çek ile keşidecinin bilinilirliği ve güvenilirliğinin artacağı kanaatindeyiz. Bundan böyle ticaret hayatında bu çekin daha da yaygınlaşacağını, satıcı firmaların bu çeki talep edeceğini öngörüyoruz."

Karekod sistemi, çek yaprağında yer alıyor. Sistemin Findeks Mobil Uygulamasına okutulması ile keşidecinin çek ödeme eğilimleri rapor ediliyor. Karekodlu çekte keşideci ve çekin numaralarını içeren bir karekod bulunuyor. Çek hamilleri, akıllı telefonlara indirilen Karekodlu Çek uygulaması sayesinde kare kodu okutup sorgulama yapabiliyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Türkiye Finans'tan Karekodlu Çek uygulaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER