Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nden Aziz Yıldırım'a akreditasyon eleştirisi


Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın 5 gazeteciye akreditasyon uygulamasını eleştirdi. Açıklamada, "Bu olayın Türkiye'de özgürce çalışan meslek örgütlerine konulmuş bir sınırlama olduğunu düşünüyor, ayrıca iktidarın gazetecileri tek çatı altında toplama, tek tip gazeteci yetiştirme çabalarının vahim bir yansıması olarak görüyoruz." denildi.

TGC'den konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle: "Türkiye'de siyasetçiler tarafından gazetecilere yoğun bir şekilde uygulanan akreditasyonun spor basınına da yansıması üzücüdür. 22 Ekim Perşembe günü yapılan Fenerbahçe-Ajax maçında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım tarafından 5 meslektaşımıza yönelik keyfi bir akreditasyon uygulaması yapılmıştır. Fenerbahçe-Ajax maçına akredite olduğu halde Hürriyet Muhabiri Ahmet Ercanlar, Star Gazetesi'nden Aygün Özipek, Sabah Gazetesi'nden Volkan Demir, Habertürk'ten Ahmet Selim Kul ve Fotomaç'tan Emre Bol maça alınmamıştır.

Halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı için çalışan meslektaşlarımızın görevlerini yapmaları engellenmiştir. Bu uygulamanın ardından Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Türkiye Spor Yazarları Derneği'ne üye olmayan gazetecilere Fenerbahçe maçları için akreditasyon kartı verilmeyeceğini açıklamıştır.

Bu olayın Türkiye'de özgürce çalışan meslek örgütlerine konulmuş bir sınırlama olduğunu düşünüyor, ayrıca iktidarın gazetecileri tek çatı altında toplama, tek tip gazeteci yetiştirme çabalarının vahim bir yansıması olarak görüyoruz."
CİHAN
<< Önceki Haber Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nden Aziz Yıldırım'a akreditasyon... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER