Türkiye Gazeteciler Sendikası, habercileri nöbete çağırdı


Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), her hafta bir gazetecinin Güneydoğu'ya giderek oradaki meslektaşlarıyla dayanışma nöbeti başlatacaklarını duyurdu. TGS, tüm gazetecelere dayanışma çağrısı yaptı.

TGS'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Son aylarda sokağa çıkma yasağının ilan edildiği yerlerde devam eden çatışmalı ortam nedeniyle bir çok meslektaşımız baskı altında.

Gazeteciler gözaltına alınıyor, tutuklanıyor, kafalarına silah dayanıyor, hatta vuruluyorlar. Bizler Batıdaki gazeteciler olarak bölgede yaşanan bu baskıları protesto etmek ve meslektaşlarımızla dayanışmak için haber nöbetini başlatıyoruz. Her hafta bir grup gazeteci arkadaşımız bölgeye giderek oradaki meslektaşlarımıza dayanışma duygularımızı iletecek.

Gerçeklerin gizli kalmasını engellemek, yaşananları tüm kamuoyuna duyurmak gazetecilerin asli görevidir. Bizler de bunu yapmak için yarından itibaren bölgeye gidiyoruz. Haber nöbetine katılacak ilk ekipte şu isimler yer alacak: Celal Başlangıç (Haberdar), Ayşe Yıldırım (Cumhuriyet), Said Sefa (Haberdar), Tunca Öğreten (Diken), Ceren Sözeri (Evrensel), Ergun Babahan (Özgür Düşünce), Evrim Kurtoğlu (Serbest gazeteci) ve Önder Öner (ETHA).

Gerçeğe ve mesleğimize ancak dayanışmayla sahip çıkabiliriz. Bu duyguyla batıdaki tüm meslektaşlarımızı, bundan böyle her hafta Salı günü başlayacak haber nöbetine katılmaya çağırıyoruz."
CİHAN
<< Önceki Haber Türkiye Gazeteciler Sendikası, habercileri nöbete çağırdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER