Türkiye-İsrail maçındaki gözaltılar, bakanlık önünde protesto edildi


İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Ankara Şubesi, Türkiye-İsrail A Milli Kadın Basketbol Takımı maçında Filistin bayrağı açan arkadaşlarının gözaltına alınmasını Gençlik ve Spor Bakanlığı önünde protesto etti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı önünde bir araya gelen İHH üyeleri, Filistin bayrağı açtı. Grup adına basın açıklamasını okuyan İHH Ankara Şubesi üyesi Soner Kartal, "Olaylar esnasında Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın görev ve yetkisi olmamasına rağmen bir kısım genci işaret ederek; 'bunları da götürün' talimatıyla güvenlik güçlerinin müdahaledeki dozu artmış ve gençler tarafından darp edilerek gözaltına alınmıştır." dedi. Kartal, hiçbir şekilde güvenlik güçlerine karşı fiili saldırıda bulunmayan ve sadece İsrail'i protesto eden gençlere aşırı güç kullanan polisin bu tutumuna anlam veremediklerini dile getirdi.

Eylem nedeniyle bakanlık önünde güvenlik tedbirleri alındı. Yapılan açıklamanın ardından grup üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı.

İsrail'in 60 Mossad ajanı gönderdiği, geçtiğimiz hafta sonu Ankara'da oynanan Türkiye-İsrail A Milli Kadın Basketbol Takımı maçı öncesinde salonun etrafında toplanan bir grup İHH üyesi, konuk ekibi protesto etmişti. Maç öncesi İsrail milli marşı okunurken salonda Filistin bayrağı açan 8 kişi ise emniyet güçleri tarafından gözaltına alınmıştı.

CİHAN
<< Önceki Haber Türkiye-İsrail maçındaki gözaltılar, bakanlık önünde... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER