Türkiye Kupası'nda 32 takımın 14'ü Süper Lig'den


Türkiye Kupası'nda 3. tur maçları bugün oynanan 6 karşılaşma ile tamamlandı ve kupada gruplara kalan 27 takım belli oldu. Kupanın grup kuraları ise 7 Aralık'ta Riva'da çekilecek.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) UEFA Avrupa Ligi Statüsü'nde oynatmaya başladığı ve bu yıl 54. düzenlenen Türkiye Kupası'nda Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Medipol Başakşehir FK ve Trabzonspor gruplara direkt katılacak.

Kupada 3. turda rakiplerine üstünlük kurarak gruplara kalma hakkını elde eden 27 takımdan 9'u Süper Lig, 7'si PTT 1. Lig, 9'u Spor Toto 2. Lig ve 2'si de Spor Toto 3. Lig takımı oldu.

Türkiye Kupası'nda 3. tur maçlarında rakiplerini eleyerek gruplara kalan Süper Lig takımları; Bursaspor, Torku Konyaspor, Antalyaspor, Kayserispor, Mersin İdmanyurdu, Gaziantepspor, Çaykur Rizespor, Eskişehirspor ve Akhisar Belediyespor oldu.

Kupada sürpriz yaşayan Süper Lig ekipleri ise Spor Toto 2. Lig kırmızı gruptan Büyükçekmece Tepecikspor ile Beyaz Grup'tan Etimesgut Belediyespor'a aynı skorla (1 - 0) yenilerek elenen Osmanlıspor Futbol Kulübü ve Gençlerbirliği, Spor Toto 3. Lig 3. Grup ekibi Kastamonuspor 1966'ya penaltılar sonunda 10 - 9 geçilerek elenen Kasımpaşa oldu.

Türkiye Kupası'nda oynanan 3. tur maçları ve bu maçlarda rakiplerine üstünlük sağlayarak gruplara kalan takımların liglere göre dağılımı ise şöyle:

Süper Lig takımları (9 takım)
Bursaspor, Torku Konyaspor, Antalyaspor, Kayserispor, Mersin İdmanyurdu, Gaziantepspor, Çaykur Rizespor, Eskişehirspor ve Akhisar Belediyespor

PTT 1. Lig takımları (7 takım)
1461 Trabzon, Boluspor, Kardemir Karabükspor, Şanlıurfaspor, Karşıyaka, Giresunspor, Adanaspor

Spor Toto 2. Lig takımları (9 takım)
Beyaz Grup'tan
Bandırmaspor, Nazilli Belediyespor
Kırmızı Grup'tan
Amed Sportif Faaliyetler, Büyükçekmece Tepecikspor, Aydınspor 1923, Sivas Belediyespor, Tuzlaspor, İnegölspor, Bucaspor

Spor Toto 3. Lig takımları (2 takım)
3. Lig 2. Grup
Etimesgut Belediyespor

3. Lig 3. Grup
Kastamonuspor 1966
CİHAN
<< Önceki Haber Türkiye Kupası'nda 32 takımın 14'ü Süper Lig'den Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER