Türkiye'nin adını dünyaya duyuran sporculara pozitif ayrımcılık

Türkiye'nin adını dünyaya duyuran sporculara pozitif ayrımcılık

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, uluslararası arenada Adana ve ülkenin adını duyuran sporculara pozitif ayrımcılık yaptıklarını belirtti.

Ataşbak, geçen ay Samsun'da Yaşar Doğu Spor Salonu'nda gerçekleştirilen 6. Dünya Para-Tekvando Şampiyonası'nda 75 kiloda dünya ikincisi olan Fatih Çelik ile antrenörü Osman Aşan'ı makamında kabul ederek başarısından dolayı kutladı.

Son yıllarda engelli sporculara uygun branşlarda önemli başarılar elde edildiğini belirten Ataşbak, şöyle devam etti: "Engelli vatandaşları spora yönlendirmek için Çukurova Üniversitesi işbirliğiyle projeler üretiyoruz. Eski dönemlere oranla günümüzde daha çok engelli sporcu görmek bizleri mutlu ediyor. Spor tesislerimizin tamamının mimarı düzenlemesini engellilere yönelik yaptık. Tesisin yanı sıra malzeme konusunda da engellilere gerekli desteği sağlıyoruz. Fatih Çelik, iki kez Avrupa üçüncüsü olan bir sporcumuz. Samsun'da güçlü rakiplerine rağmen kilosunda dünya ikincisi olması bizleri duygulandırdı. Uluslararası arenada kentimiz ve ülkemizin adını duyuran sporculara pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Dileğimiz, bu gibi sporcuların sponsor kuruluşlar tarafından da desteklenmesidir."

Tekvando Bölge Antrenörü Osman Aşan, Samsun'da gerçekleştirilen dünya şampiyonasına 37 ülkeden 127 engelli sporcunun katıldığını, Adanalı Fatih Çelik'in dünya ikincisi olmasının çok anlamlı olduğunu kaydetti. Fatih Çelik'in, 2013 yılında Romanya'da, bu yıl da Moldova'da Avrupa üçüncüsü olduğunu, Samsun'da da dünya ikinciliği elde ettiğini aktaran Aşan, hedeflerinin olimpiyat oyunlarına katılmak olduğunu belirtti.
CİHAN
<< Önceki Haber Türkiye'nin adını dünyaya duyuran sporculara pozitif... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER