Türkiye'nin gruplara kalması İtalya basınında


Fransa'da düzenlenecek EURO 2016 Avrupa Şampiyonası eleme gruplarında dün gece Türkiye'nin İzlanda'yı 1-0 yenerek turnuvaya direk katılmaya hak kazanması İtalya basınında yer buldu. Hollanda'nın 1984'ten beri ilk kez bir Avrupa şampiyonasına katılamadığına değinilirken Türkiye'nin son nefeste Fransa biletini aldığı kaydedildi.

EURO 2016 Avrupa Şampiyonası eleme gruplarında son maçlar dün gece oynandı. En iyi üçüncünün doğrudan diğerlerininse play off maçları sonrası turnuvaya katılma hakkı kazanacağı karşılaşmalar tüm dünyada olduğu gibi İtalya basınında da geniş yer buldu. Hollanda'nın uzun yıllar sonra ilk kez bir Avrupa şampiyonasına katılamaması 'inanılmaz' olarak nitelendirildi. Kazakistan'ın Letonya'yı, (1-0) Türkiye'nin de İzlanda'yı (1-0) yenmesiyle en iyi üçüncü olarak turnuvaya doğrudan katılma hakkı kazanan Türkiye için 'son nefeste' benzetmesi yapıldı.

Corriere della Sera gazetesi, "Hollanda elendi. Hırvatsitan ile Türkiye doğrudan Avrupa'ya gidiyor" başlığıyla verdiği haberde Hollanda'nın kendi evinde Çek Cumhuriyeti'ne beklenmedik şekilde yenildiği ifade edildi. Hırvatistan ve Türkiye'nin doğrudan turnuvaya katılma hakkı kazandığı belirtildi.

La Repubblica gazetesi, "Türkiye son nefeste" başlığıyla verdiği haberde milli takımın Kazakistan'ın Letonya'yı mağlup etmesi ve Selçuk İnan'ın son dakikada attığı muhteşem golle tur biletini aldığını kaydetti. Ayrıca haberde Hollanda'nın 1984'ten beri ilk kez bir Avrupa şampiyonasına gidememesi 'inanılmaz' olarak nitelendirildi.

La Gazzetta dello Sport gazetesiyse, "Terim'in takımı eksik kaldığı maçta İzlanda'yı yendi, Kazakistan'ın da Letonya'yı mağlup etmesi Türkiye'yi en iyi üçüncü yaptı" şeklinde haberi okuyucularına sundu.
CİHAN
<< Önceki Haber Türkiye'nin gruplara kalması İtalya basınında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER