Türkiye'nin iade ettiği militan, Almanya'da eylem planlamaktan gözaltına alındı


BERLİN (CİHAN)- Suriye'den dönerken Türkiye'de gözaltına alınan ve Almanya'yı dönmesi şartıyla serbest bırakılan Abdulkerim B., Düsseldorf Havaalanı'nda gözaltına alındı. Şüphelinin, 2013 ilkbaharında bir makinalı tüfek, boru ve el bombalarıyla Esed rejimine karşı mücadeleye katıldığı öne sürülüyor.

Şüphelinin eşinin Suriye sınırına yakın bir Türk havaalanında çantasında patlayıcı maddelerle birlikte yakalandığı da iddia edildi. Eşin 19 Haziran 2014'te serbest bırakıldığı ve Almanya'ya dönünce de takip atlına alındığı öne sürüldü. Şüpheli ve eşi ülkeyi tehlikeye atacak ciddi bir yıkıcı eylem hazırlığında olmakla suçlanıyor.

ÇOCUKLARINI SURİYE'YE GÖTÜREN ŞAHSA 18 AY CEZA

Bu arada Immenstadt şehrinde geçen yılın başlarında iki çocuğuyla Suriye'ye gidip 'Nusra Cephesi' adlı gruba katılan Andrea B. hakkında Münih Sulh Mahkemesi 18 ay tecilli hapis cezası verdi. Ceza, savaş bölgesine iki kız çocuğunu götürdüğü için verildi. Bavyera Radyosu'nun internet sayfasında yer alan haberde savcılığın, hakkında üç yıl hapis cezası talep ettiği kadın, savaş bölgesine gittiğini itiraf etti. Bölgede uzun süre devam eden savaşın bitmemesi sebebiyle 'insanlara yardım etmek' amacıyla bölgeye gittiğini savunan kadın, Esed rejimine karşı savaştığı iddiasını ise reddetti.

Hakimler de 30 yaşındaki kadının Suriye'de kaldığı evde tuttuğu silahları sadece kendini savunmak için kullandığı kanaatine vardı. Bir Türk ile evlenen B.'nin 2012 yılında Müslüman olduğu ve daha sonra internet üzerinden bir kadınla irtibat kurduğu ifade edildi. Bunun üzerine eşini ve Almanya'yı arabasıyla terk edip, Türkiye üzerinden savaş bölgesine giden kadın internette tanıştığı kadının kadının kuması olmuştu. Mayıs ayında Almanya'ya dönen kadın Almanya'daki kocasının şikayeti üzerine Frankfurt havalimanında tutuklanmış ve iki çocuğuna bakım hakkını kaybetmişti. CİHAN
<< Önceki Haber Türkiye'nin iade ettiği militan, Almanya'da eylem planlamaktan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER