Berber cinayeti davası sil baştan


KAYSERİ (CİHAN)- Kayseri'de 22 yaşındaki berber Serkan C.'nin, ağabeyi 26 yaşındaki Hakan C.'ye benzerliği nedeniyle yanlışlıkla tabancayla vurularak öldürülmesi olayı ile ilgili davada karar çıktı. 2'si tutuklu 5 sanık, delil yetersizliğinden beraat ederken, sanık avukatlarından Savaş Özsoy, mahkemenin dosyayı savcılığa geri göndereceğini öyledi.

Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, tutuklu sanıklar Yakup K. (20), Resul Ü. (66) ve tutuksuz sanıklar Yusuf Ü. ve Nusre V. ile öldürülen Serkan C.'nin babası ve annesi, avukatları hazır bulundu. Tutuklu sanıklardan 20 yaşındaki Yakup K., yaptığı savunmasında kendisine iftira atıldığını söyleyerek, olay günü başka yerde olduğunu söyledi. Yakup K., "İspatlamak için kendimi mi öldüreyim." dedi. Diğer tutuklu sanık Resul Ü. de "Allah şahit, olay ile hiçbir alakam yok." savunmasını yaptı. Tutuksuz sanıklar da kendilerine iftira atıldığını belirterek, olayla ilgilerinin olmadığını söylediler.

Tutuklu sanıklar hakkında savcılık, ağırlaştırılmış müebbet isterken, mahkeme heyeti, yapılan yargılama sonucu her türlü şüpheden uzak, somut delil yetersizliğinden 2'si tutuklu, 5 sanık hakkında oy birliği ile beraat kararı verdi.

Resul Ü.'nün avukatı Savaş Özsoy, duruşma sonrası yaptığı açıklamada, mahkemede savcılık makamının verdiği mütalaanın eksikliklerini, somut tutarlılığın olmadığını ve bu mütalaa ile bir hüküm verilemeyeceğini anlattıklarını söyledik. Özsoy, "Müvekkilim, 1 yılı aşkın süredir tutukluydu. Yapılan yargılamada oy birliği ile müvekkilim ve asil fail olarak anılan Yakup K. hakkında beraat kararı verildi. Aile adına sevinçliyiz. Mahkeme, 'Bu iddialar ile dosyada yol almamız mümkün değil' diyerek, savcılığa dosyayı geri gönderecek. Artık savcılık makamı dosyada tekrar başa dönecek." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Berber cinayeti davası sil baştan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER